Aktuális

Mélytengeri szenvedély







Galambosi Szilvia: Fantasztikus érzés volt a szerelmemnek megmutatni a Karib-tenger víz alatti világát. Őt is azonnal elvarázsolta a búvárkodás.
Adott egy luxushajó valahol Dél-Amerika vizein. Adott egy magyar lány és egy argentin fiú, akik egymásba szeretnek. Adott egy fénykép: rajta két fiatal búvárruhában a tengerparton, a hátán egy dátum: 2001.
– 2001 nyarán – meséli a történet egyik főszereplője, Galambosi Szilvia közgazdász – mindketten tiszti rangban dolgoztunk egy hatcsillagos luxushajón. Ahhoz, hogy pincérből erre a magasabb szintre léphess, el kell végezned egy tanfolyamot, majd jó pár vizsga következik itthon, Svájcban, sőt, még a hajón is. Az a bizonyos argentin fiú a kollégám volt, mivel ugyanazokra a vizsgákra készültünk, egyértelművé vált, hogy együtt fogunk tanulni. Éjszakákon át magoltunk munka után. Kiderült, hogy hihetetlenül egyformán gondolkodunk – két nappal volt idősebb nálam, és a mai napig biztos vagyok benne, hogy ő az én férfi-változatom. Mire levizsgáztunk, egymásba szerettünk. Az összes szabadidőnket kettesben töltöttük, bár ez nem volt túl sok, mivel az új beosztásunkban is napi tíz-tizenkét órát dolgoztunk. Ha külön műszakba kerültünk, fökeltem hajnali négykor, amikor ő végzett, csak, hogy találkozhassunk. Amikor pedig Dominika partjaihoz értünk, megkérdeztem, volna-e kedve kipróbálni a búvárkodást. Nekem akkor már volt némi tapasztalatom ebben a sportban, a fiú tudta, hogy ez a szenvedélyem – és ha én imádom, ő miért ne szeretné, hiszen annyira hasonlítunk! Sosem felejtem el, mennyire jó érzés volt megmutatni neki a víz alatti, csodálatos világot.



Emlékszem a tekintetére, ahogy az első pár perc után teljesen elvarázsolva rám nézett – beleborzongtam. Tudtam, hogy őt is magával ragadja majd az odalenti nyugalom és béke. A lebegés, amely a repülés érzésére hasonlíthat. A milliónyi színben pompázó élőlények, akik nem félnek tőled: teknősökkel, halakkal úszhatsz testközelben. A búvárok mindig párban mennek a víz alá, két-három merülés után egy idegenhez is jobban kötődsz, hiszen feltétel nélkül bíznotok kell egymásban. Ha pedig a szerelmed a társad, és kettesben fedezhetitek fel a Karib-tenger világát… Három évig voltunk együtt, de mivel egyikünk sem tudta hosszú időre elhagyni az otthonát, a családját, és nem tudtunk megegyezni abban, hogy hol éljünk, elváltak útjaink. A búvárkodás szenvedélye viszont mindkettőnkben megmaradt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top