Aktuális

Nõk Lapja-szenzáció 6.

Milyen lehet egy olyan "meghallgatás”, ahol a lányok a – szerintük – igazán jó munkákért küzdenek: azokért, ahol a lehetõ legtöbb "menetre” van kilátás? Biztos nem verset kell szavalniuk...





Z., a fővállalkozó végül úgy döntött: megmutatja ezt is. Titokban diktafonra vette az egyik “felvételit”, én pedig – ahogy eddig is – beülök az Audi hátsó ülésére, és hallgatom a lejátszott szalagot. Csak hámozzam ki, amit tudok, jegyzeteljek, és kérdezgessek nyugodtan – biztat Z. –, ő majd kommentál…

Mielőtt elindítja a felvételt, ad néhány támpontot: a kávézóban egy fiatal lány, Glória várta, aki  három barátnőjét hozta el: az új „jelölteket”. Glória korábban Z.-nél „dolgozott”. Még most is „űzi az ipart” itt-ott, de lassan abba szeretné hagyni. Egyre inkább csak segít munkát szerezni a többieknek, aztán, ha sikerül, neki is leadnak… „Lassan a fél ország ezzel foglalkozik. Az egyik lányt például, akivel holnap találkozom, egy postás srác küldte: nemrég még a leveleket hordta ki valahol falun, aztán összejött egy ilyen csajjal, és gondolta, besegít pár százalékért. Azóta folyamatosan nyaggatják a környékbeli széplányok, szerezzen nekik is melót…” mesél Z., aztán megnyomja a „PLAY” gombot.

A kezdeti zűrzavar, helyezkedés, és narancslé rendelések után, indításként valaki  lelkesen számol be az egyik legdivatosabb szórakozóhely hétvégi „white party”-járól: „Nagyon komoly volt!…Pasik, csajok mind hófehérben…mindenki, aki számít…Amúgy tök jó a hajad, varratva van, ugye?…” Aztán Z. veszi át az irányítást, a tárgyra tér:  „Beszél valaki  olaszul?” Rekedtes lányhang máris rávágja: „Nem perfekt, de dolgoztam már külföldön… Telefonba el tudom mondani, hova kell jönni, meg ilyenek… és  értem például, ha megkérdezik, dolgozom-e gumi nélkül, meg  válaszolni is tudok rᅔ  Z. elmeséli, melyik lakás milyen, hol hányan dolgozhatnak, elmondja a szabályokat  munkaidőről, telefonról, pénzről…stb (néhány résznél továbbtekeri a szalagot: ezek üzleti titkok…). A rekedthangú közbevág: „ És ruhavásárlás, meg ilyesmi? Arra van lehetőség?…” …Z. (nem reagál).: „Nem probléma nektek, ha lánnyal kell lenni, ha duettet kérnek?”  Rekedthangú: „Ááá, nem. Sőt!”  Glória is besegít: „Csilla kifejezetten szereti… A Detti annyira nem, de ő is csinálja…” Pincér érkezik az italokkal. Glória: „Máris lerakom a táskám az asztalról. Azaz, mégsem…Akkor a babona szerint nem lesz pénz…” Aztán Csilla ( ő a rekedt hang tulajdonosa) nevében lamentál, aki direkt erre a „válogatásra” csináltatott magáról új referenciaképeket, de a fotós még nem küldte el őket. Dühös helyeslés: „Ráadásul iszonyú szar képek! Ötvenezerért! Megőrülök, ha miatta nem tudok most kimenni…!”  Közvetítő bizalmaskodva folytatja: „Biztos már nem vagy megelégedve sok mindenkivel a régiek közül…Persze nem akarok senki ellen beszélni…de mindnyájan tudjuk, hogy a frissítés mindig jó…” Z. : „Három hónapra előre mindenhol tele vagyunk…Nem tudom, mennyire vagytok mobilisak, mert néha  kiesik egy-egy lány…Ha esetleg két nappal előtte telefonálok…?” Ketten is rávágják: persze, megoldják.

„DOBJON RÁ EGY ÖTVENEST!”
 Újra Csilla kérdez: „És miben kell dolgozni? Bugyi, melltartó…?” Z.: ”Abszolút. Az első benyomás nagyon fontos.” Csilla: „Van ilyen kis átlátszóm…” Z.: „Amit előnyösnek érzel…Az a lényeg, hogy lássanak.”  Csilla: „Aztán, ha elélvez, akkor mennie kell, nem?” Z.: „Így van. Vagy maximum tizenöt percig kihúzod, és ha addig nem sikerül neki, akkor szia…” Csilla meglepetten: „Tizenöt percig húzom ki?!” Glória: „Az időt húzod, Csilla…!” Csilla továbblép: „És ha extra van, alkudozni kell a pénzre?” Z.:”Ha úgy döntesz, hogy te bevállalsz mindent,  mondasz például háromszázat, és ha neki oké, akkor annyi. Rád van bízva. ” Mindannyian arra kíváncsiak, mi van benne az alapárban, a száz euróban. Z. finoman részletezi… Most  ártatlan, vékony cinegehang szólal meg: „Tehát gumi nélküli francia nincs benne? Akkor az feláras…És a csók, az benne van?”  Z.:” Az a te saját ízlésed…Ha bepróbálkoznak, mondhatod, hogy dobjon rá egy ötvenest, vagy egy százast, és akkor mehet. De az olaszok gyorsak, tíz perc és már ott sincsenek, nem szöszmötölnek…” Aztán Glória kérdez rá, melyik lakás megy a legjobban, hol van a legtöbb pénz. Z. elmondja, hogy teljesen változó, van, hogy  ott nagyobb a forgalom, ahol éppen  „kevésbé jó” csajok dolgoznak: „Tegnap például mindkét lány ezerkettőt csinált az egyik helyen.”  A női hangok egyöntetűen, lelkesen nyugtázzák, hogy az nagyon jó, egymás szavába vágva osztanak, szoroznak.  Glória megjegyzi:: „Tehát  ott, ahol csak egy lány dolgozik, lehet, hogy az a huszonnégy vendég mind az övé, és akkor egy nap megcsinálhat kétszer annyi pénzt is.” Z. azt mondja: „Akár…”  Glória reménykedve: „Szóval akkor kell neked valaki közülük?” Z. : „Mindhárom lehetséges…”  Glória:” Csak jobb az őszinteség, tudod, hogy ne várjunk feleslegesen…” Z.:” Gyorsan megnézem őket a mosdóban és akkor többet tudok mondani.” 

>> Itt következik a cikk II. része!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top