nlc.hu
Sztárok
Tompos Kátya kezelése Németországban

Megkezdték Tompos Kátya kezelését Németországban

A színésznő a rákbetegség egy ritka fajtájával küzd, itthon nincs is terápia rá.

Németországban megkezdték Tompos Kátya kezelését. A rákbetegség egy ritka fajtájával küzdő színésznő esetében a hagyományos kezelési mód – a sugárkezelés vagy a kemoterápia – nem megfelelő, helyette meg kell tanítani az immunrendszerét arra, hogy ő maga győzze le a betegséget. 

Tompos Kátya

Fotó: Rozmanitz Gábor

A Blikk most arról ír, hogy Kátyának elfogytak a tartalékai az anyagilag is megterhelő németországi immunterápia folytatására, így barátai meggyőzték, hogy merjen nyilvánosan segítséget kérni. Kálnási Anikó, a színésznő munkatársa azt mondja, „Kátya már elkezdte ezt a kezelést, ám önerőből nem tudja finanszírozni a folytatást. Ez egy olyan lehetőség a gyógyulásra, amelyet muszáj megragadni.

A május 25-i, Szeretünk, Kátya! című jótékonysági gálaestet szervező Hrutka Róbert a Rádió1 Balázsék című műsorában elárulta, hogy a színésznő eleinte nem örült, amikor kitudódott a betegsége, ám amikor megérezte a szeretet- és segítségáradatot, megnyugodott és újra a gyógyulására koncentrál. A zenész úgy fogalmazott, Kátya az apró dolgoknak is örül, például arra vágyik, hogy újra úgy tudjon enni, akárcsak egy falatot is, hogy az jólesik – írja a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top