Aktuális

Rúdon pörgést nem vállalok

Hivatásos vetélytársnak tûnik. Hol a Boros–Bochkor féle reggeli rádiós duót kell ellensúlyoznia, hol Vágó István trónját döntenék vele, és talkshow-vezetõként is ringbe állították már.







Jakupcsek Gabi
Csak azt nem mondta meg senki, hogy valójában miről is szól a verseny, és van-e reális tétje. Jakupcsek Gabi úgy véli, ő nem médiapárbajhős. Inkább arra kíváncsi, műsorvezetőként sikerül-e válaszokat találni egyetlen fontos kérdésre: hogyan létezzünk ebben a furcsa világban.

– Miben különbözik a most látható Multimilliomos, az elődjétől?

– Jobb, gyorsabb, érdekesebb. Fontos, hogy a fiatalok úgy érezzék, ez az ő műsoruk is.

– Mitől érzik úgy?

– Oldottabbak, kedvesebbek vagyunk, pörög, színes az egész. Nem tartjuk be száz százalékig a kvízműsorokban kialakult formai kötöttségeket. Úgy gondolom, hogy a rúdon pörgésen és pezsgőfürdőn túl is szabad lehetőséget adni a tizennyolc és huszonkilenc éveseknek arra, hogy érvényesüljenek. Szerencsére már több Multimilliomos-adásban kiderült, hogy az említett korosztályhoz tartozók sem kizárólag a bentlakós vetélkedőkben meghirdetett magatartásbéli és intellektuális mintákat tartják szórakoztatónak.

– Miért pont “rúdon pörgés és pezsgőfürdő”?

– Mert azt láttam a valóságshow-kban, hogy a fürdést és vetkőzést mindenki azonnal tudja. Ja, és még nagyon őszinték is, szeretnének híresek lenni, és még meggondolják, hogy a médiában helyezkedjenek-e el.

– Pezsgőfürdésben én is jó vagyok.

– Az nekem is nagyon megy, de a rúdon pörgésben vannak profibbak.







Gyerekként
– Tehát ez a Multimilliomos válasza az “Ön is lehet milliomos!”-ra?


– Sohasem kontrázom. Méltatlannak tartom. Meg is bolondulnék, ha úgy kellene működnöm. Akkor sem érdekel a kizárólagosság, ha nálunk lassan minden olyan, mint egy kártyaparti: kontra, rekontra.

– A kibicnek meg mindenütt kuss. Az ultiban ez jogos, hiszen ott csak az a három kiválasztott nyer vagy veszít, aki a saját lapjaira teszi föl a saját pénzét. A politikai kártyások viszont még a zsetont is a kibicek zsebéből veszik elő.

– A politikát annyira utálom, hogy beszélni sem akarok róla, de tény, hogy ha nálunk két érdekes dolog, ember, vállalkozás, művész egy időben létezik, akkor pillantok alatt megpróbálják ellenfélként, ellenségként beállítani őket. Egyébként szinte minden műsortípusból párhuzamosan készít egyet-egyet a két vezető csatorna. Az RTL sem fél attól, hogy megcsinálja az „ellen-Megasztárt”. Miért ne vehetné a bátorságot a tv2, hogy indítson egy jó szellemi vetélkedőt? Szerintem akár örülhetnénk is, hogy fő műsoridőben értelmes emberek játszanak a képernyőn.

– Ha jól tudom, helyetted Konta Barbarával jelentkezik a tv2-ős beszélgetős show. Azért cseréltek, mert a húszévesek könnyebben azonosulnak egy korukbéli műsorvezetővel?

– A népszerűségi lista első öt helye nem ezt mutatja. Az általam követett elvek és az én képemre formált műsor alapvetően másról szólt. A miértekre nem nekem kell választ adnom. Az viszont biztos, hogy viszem tovább a Jakupcsek-show szellemiségét, nem hagyom veszni az elkezdett ügyeket, tovább keresem az emberi történeteket. A talkshow hihetetlenül nehéz ügy, főleg, ha valaki nem csak moderál, hanem belemászik a történetekbe. Engem elképesztő tényekre, összefüggésekre döbbentett rá az élettel kapcsolatban. Most pedig eszem egy fagyit.







Szülőkkel
– Rendeljünk egy fagyikelyhet?


– Szó se lehet róla! Odamegyek a pulthoz, és egyenként kiválasztom a gombócokat. Nem mindegy, milyen sorrendben kerülnek egymás után a tölcsérbe, mert a fagyi csakis abba való. Nekem ne olvadozzon három színes gombóc egy üvegpohárban! És főleg: nyalni, nem kanalazni! Ezek fontos dolgok, ha már valaki kényezteti magát.

– Így beszél egy valódi hedonista. Hogyan voltál képes felhagyni a dohányzással?

– Sosem voltam erős dohányos. Viszont egyszer utazgattam a világban…

>> Itt következik a cikk II. része!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top