nlc.hu
Aktuális
Vagyon a vagyonnal?

Vagyon a vagyonnal?

- Az én történetem arra példa, hogy a férfiak - nálam az, akit négy éven át szerettem - a másik ember vállalásától félnek leginkább - mondja a harmincegy éves Kiss Marianna.





A hét témája a Nők Lapjában:
Miért féltek, férfiak?

Tavaly hónapokon át beszélgettünk a Nők Lapja hasábjain arról, hogy vállalhatnak-e gyermeket – mesterséges megtermékenyítéssel – az egyedülálló (meddő és egészséges) nők. A hatalmas olvasói aktivitással kísért vitánk egyrészt szerepet játszott abban, hogy módosították a korábban szigorú törvényt, másrészt új (vita)témát is szült. – Miért élnek oly sokan egyedül? Miért fél rengeteg férfi az együttéléstől, a házasodástól, a gyermekvállalástól? – kérdezte-elemezte számtalan levélíró. Most e kérdésekre keressük a választ.


További írások:

• Csodás szülői minta! »

• Piócák, ágyrajárók és Ő »

• Gombhoz kabátot »

Az összeállítást készítette:
V. Kulcsár Ildikó  

– Amikor a kedvesem megtudta, hogy nemcsak a vágyaim, hanem az egészségi állapotom miatt is gyermeket kellene szülnöm, kihátrált a kapcsolatból. Magamra hagyott életem legnehezebb időszakában! Már nincs bennem harag – teljes megbocsátás sem -, hiszen négy éven át megadta nekem a szerelem illúzióját, és tisztában vagyok a saját tévedése(i)mmel is.
– Miben tévedtél?
– Nagyon szerelmes voltam – rózsaszín szemüveget viseltem -, nem vettem tudomást az intő jelekről. Például nem költöztünk össze – neki is volt lakása, nekem is, jól megvoltunk e kétlakiságban -, természetesen erre is volt ideológiája. Ő nem tud együtt élni senkivel, számára mindennél fontosabb, hogy nyugodtan dolgozhasson… Azt is sokan mondogatták, hogy normális kapcsolatokban a férfi bemutatja a kedvesét a családjának. Nálunk ez nem történt meg. A diplomás, jól kereső, kifejezetten gazdag háttérrel rendelkező párom családja nem volt rám kíváncsi, anyagilag is méltó(bb) társat képzeltek mellé… Ő maga panaszolta nekem, hogy a szülei javasoltak számára egy vagyonos, “megfelelő” lányt.
– Miért végződött ilyen szomorúan e kapcsolat?






Kiss Marianna
– Ma már azt mondom, hogy a szülőknek való megfelelés vágya – “nem szabad kiesnem a pikszisből, hiszen jelentős örökség vár rám” – volt a legfőbb akadály. Nem mert egy csóró lányt bevezetni a gazdag családjába!
– Te nem vagy csóró. Önálló lakásod, munkád-diplomád van, most végzed a jogi egyetemet…
– Igaz, az átlaghoz képest. De manapság már akkorák az anyagi különbségek, hogy egyre gyakrabban találkozhatsz olyan – szülő vezérelte – kapcsolatokkal, amelyekben vagyon a vagyonnal társul. Mint anno… A volt kedvesem értékrendje nem egyedi: első helyen állnak a szülei, a másodikon a munkája, a harmadikra talán “betüremkedhet” egy nő.

A témáról bővebben a Nők Lapja február 1-jén megjelenő 5-ös számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top