nlc.hu
Aktuális
Hogyan kell kinyitni egy pasit?

Hogyan kell kinyitni egy pasit?

Õszintén és nagyon konkrétan az érdekelne, hogyan lehetne "kinyitni" egy pasit? Még az ismerkedés elején tartunk, de õ nagyon zárkózott, megtartja azt a bizonyos három lépést. Siettetni persze nem akarok semmit.





Kedves Soma!

Már elhatároztam párszor, hogy írok, de most elszántam magam. Őszintén és nagyon konkrétan az érdekelne, hogyan lehetne “kinyitni” egy pasit? Még az ismerkedés elején tartunk, de ő nagyon zárkózott, megtartja azt a bizonyos három lépést. Nem akarok tolakodó lenni, és nem akarok semmit siettetni, csak egyszerűen nem tudom, hogy nyúljak a dologhoz. Egyelőre engem is ki kéne nyitni, nemrég vagyok túl – itt belül – egy két évig húzódó “viszonyon”, ahol én csak harmadik (illetve a Jóég tudja, hányadik – mint kiderült) voltam. Viszont a két év hazudozásait lezáró beszélgetés még előttem van, ami megint nem egy kis feladat.
A másik azzal is sokat segített, hogy itt lett, és észrevett, és elkezdődött “valami”. Csak nem tudom, hogyan érhetném el, hogy megmutassa, mi van az ő maszkja alatt, és akkor én is megmutathatom, mi van az enyém alatt…

Segítséged előre köszöni: Mínea






Szia Mínea!


Az utolsó sorodról akaratlanul is az az ovis helyzet ugrott be, amikor a kisgyerek azt mondja a másiknak: “ha te megmutatod, én is megmutatom…”És mi van akkor, ha te vagy az, aki kezd? Aki nyitni mer, lépni mer, egyáltalán mer? Nyilván, ehhez előbb dolgoznod kell magadon! Energiát kell befektetned magadba, hogy feldolgozd, és elengedd az előző kapcsolatod! Ezt többféleképpen megteheted – egyedül is, de én mindenképpen fontosnak tartanám a külső segítőt! Ez lehet a legjobb barátnőd vagy barátnőid, akikkel jól ki- és átbeszéled a történteket, és lehet teljesen kívülálló segítő, mint pl. a pszichológus vagy a kineziológus. A lényeg, hogy sikerüljön annyira feldolgoznod a történteket, hogy teljesen kívülről lásd, és ne okozzon stresszt!

Próbáld az egészet ne csak a fájdalom szemszögéből megközelíteni, hanem azt keresd, hogy mi az, amit ez a kapcsolat neked tanított? Mi az, amitől tapasztaltabb, bölcsebb lettél? Mit mutatott meg, mire láttál rá? Előre mondom, hogy a csalódásokból levont általánosítás nem tanítás, hanem stressz-gyártás! Tehát a “minden férfi hazug“, “ma már senki nem képes a hűségre” és hasonló kijelentések nem csak hogy nem igazak, de nagyon ártalmasak is! Ugyanis mindaddig, amíg stresszed van ezen a férfin, addig stresszed van a férfiakon. Addig nem tudsz a jelenben lenni. Nem láthatod meg tisztán, hogy ki az a másik, hiszen még az előző árnyéka rávetül.

És te nyilván nem bántani akarod magad, hanem elfogadni mindazt a szépet, jót és előre vivő tanítást, amit az élet adhat neked! Elég volt az önsajnálatból és a másik iránti negatív érzetek gyártásából, ezzel nem mégy semmire, csak lehúz! Bizonyára nem véletlenül vonzottad be az előző pasidat, az egész bonyolult kapcsolatot. Amikor elmélyültél egy olyan kapcsolatban, ahol te a harmadik voltál, akkor te tudtad, hogy ezt választod. Azt is tudtad, hogy ezzel becsapjátok azt a bizonyos “másodikat”. Bár a “becsapjátok” nem a legpontosabb kifejezés… úgyis tudod, miről beszélek. Az, hogy a fiú mindkettőtök mellett csajozott, és ezt meg is tudtad, egy picit olyan, mintha visszakaptál volna valamit abból, amit a volt pasid nőjének te magad is okoztál. Harmadiknak lenni eleve zavaros. Így egyáltalán nem lep meg, hogy a két év alatt egy teljes hazugság erdőt növesztettetek magatok köré. Így ne is érezd magad becsapottnak, hisz te magad mentél bele egy olyan helyzetbe, ahol társ voltál egy másik ember becsapásában.






Bizonyára jól esik most rendet rakni magad körül és magadban. Rengeteg feszültség és elfojtás gyűlhetett benned össze, nem csodálom, hogy nem tudsz most egykönnyen megnyílni az új srácnak, férfinek. (Nem tudom, hogy srác-e, vagy férfi?…) Tehát az első, amint már mondtam, hogy rendet rakj magadban, hogy megtisztítsd magad! Hogy megbocsáss magadnak, a volt pasidnak, és elengedd a fájdalmakat! Hisz addig nem tudsz a jelenben lenni, nem fogod tudni meglátni, megnyitni, és befogadni a másikat! Ez nyilvánvalóan nem egy kétnapos folyamat. Javaslom, hogy a barátnőkkel való beszélgetésen kívül tölts minél több időt magaddal! Nézz szembe magaddal, legyél annyira bátor, hogy beszélgess őszintén önmagaddal (sokan nem merik megtenni), ne csak kifele hárítgass, és a volt fiúd hibáit szajkózd, hanem lásd meg a saját hibáidat is!





De mindezt ne bántásból tedd, hanem okosan kielemezve, hogy miért volt ez jó neked? Miért volt neked szükséged erre az egészre? Mit tanított meg neked ez a kapcsolat? Mi az, amivel gazdagodtál, amiről biztosan tudod, hogy már nincs rá szükséged, és amiről viszont tudod, hogy szükséged van rá?

Nagyon izgalmas létállapotban vagy, Mínea! Kijöttél egy zavaros kapcsolatból, és előtted van egy új lehetőség, amit tisztán kezdhetsz el! Ehhez az kell, hogy te magad tisztítsd meg a gondolataidat és érzéseidet! Ahogy te tisztulni és nyílni fogsz belül, úgy fog az új fiú/férfi is megnyílni neked! Bizonyára érzékeny ember, és érzi a benned levő feszültségeket és blokkokat. És ki tudja, benne mi zajlik? Vajon vele mi történt?

Itt vagyunk ezen a bolygón, körülbelül hatmilliárd lélek hat egymásra, szeretünk, harcolunk, tanítjuk egymást, és te most bevonzottál egy lelket, akivel kölcsönösen segíthettek egymásnak fejlődni, örülni, megismerni egymáson keresztül is önmagatokat, és persze a másikat. Nyilván, hogy ez akkor fog működni a leginkább, ha megnyíltok egymásnak, és ahelyett, hogy különféle szerepjátékokba mentek bele, minél őszintébben mutatjátok meg magatokat, és adtok bizalmat a másiknak. Mert adva kapsz. Hogyan vársz bizalmat, nyitottságot és őszinteséget a másiktól, ha te nem adod meg?
Kívánok neked bátorságot, erőt, hogy minél tisztábban lehess itt ebben a kalandos, izgalmas, és nagyszerű jelenben!

Soma Mamagésa

Tipp: Somának a következő e-mail címre írhattok: soma@nlcafe.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top