Aktuális

Tökéletes töltelékes

Nem piskóta? Dehogynem. Sőt: változatok piskótára. Mindannyian szeretjük azokat az ételeket, amelyek számtalan variációs lehetőséget kínálnak. A desszertek közül mindenképpen ilyenek a piskótatekercsek.

Piskótatésztát készen is vásárolhatunk, de elkészítése annyira egyszerű, hogy érdemes azt a kis időt rászánni. Ha csak lehet, igyekezzünk megkímélni magunkat az adalékanyagoktól, és megajándékozni igazi, tartalmas, házias ízekkel. Tamás a három édesség közül kettőhöz ugyanazt a tésztát használta, és a harmadik esetében is csak a kakaó az a bizonyos plusz.

A málnás-tejszínhabos rolád leírását lehet, hogy többen elteszik nyárra, de el ne feledkezzenek róla! És azt is véssék az eszükbe, hogy epret, darabolt meggyet, szedret is használhatnak a málnán kívül! A fixáló fontos adalék, mert attól lesz a hab még keményebb, erre pedig szükség van, hogy ki ne folyjon a tésztából.

A kókuszos tekercsben is a keményre vert tejszínhab jelenti a lazítást, csakúgy, mint a nutellás, mogyorós változatúban.

Legalább egy óra hűtés kell a tekercseknek, de természetesen ennél tovább is maradhatnak a hűtőben. Bár erre semmi esély sincs…

 

Málnás-tejszínes


Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2 dkg habfixáló, 4 dkg kristálycukor, 1 dkg vaníliás cukor, 30 dkg friss vagy fagyasztott málna, 1 narancs lereszelt héja, 1 cl narancslikőr (vagy triple sec, esetleg aroma).

A tejszínből a habfixáló, valamint a cukor hozzáadásával kemény habot verünk. Keveset – kb. 4 evőkanálnyit – félreteszünk a piskóta külső kenéséhez. Ízesítjük a narancslikőrrel, a narancs héjával, valamint a vaníliás cukorral. Belekeverjük a friss vagy a fagyasztott málnát, és egyből elsimítjuk a piskótán a habot. Óvatosan feltekerjük, a külsejét vékonyan megkenjük a félretett habbal, és 5-6 órára hűtőbe tesszük. Vastag szeletekre vágva kínáljuk.


További két ínycsiklandozó Tamás-piskótát (
Csokoládés-mogyorós
illetve Kókuszos-kakaós) találsz a Nők Lapja május 14-én megjelenő, 20. számában!


Még több az e heti Nők Lapjából:

Soma Mamagésa – ízig vérig igazi nő »
D. Tóth Kriszta: Mama, aiiikeee! »
A múlt divatja nem ment ki… a divatból »
Szex, szex és szex… az őrületig »
Ki vigyáz a babára, ha nincs bölcsőde? »
Nők Lapja Családi Hétvége 2008 – programok »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top