Aktuális

Csillagok útján Székelyhidi Ágnessel

Székelyhidi Ágnes, a Nők Lapja Cafe szakértője számtalan levelet kap az olvasóktól. Személyiség- és sorselemzőként dolgozik. Használja a számmisztikát, az asztrológiát és a tarot szimbólumait is.

Nagy tudású ember, aki tanácsaival már százakon segített. Vajon egy asztrológus önmagának is készít horoszkópot? Erről is beszélgettünk Ágival.

– Mikor kezdett érdekelni a „megfoghatatlan”?

– Gimnazista koromban már olvasgattam asztrológiai jellemzéseket. Ikrek a napom, és mindig felháborodtam, amikor azt olvastam, hogy e csillagjegy szülöttei pletykásak. Be akartam bizonyítani, hogy ez nem igaz. A titoktartás szigorúan a hivatásom része, és ha ezzel visszaélnék, akkor nem e világi, hanem egy magasabb szintű törvényszék elé állítanának… Mondhatnám, hogy mióta az eszemet tudom, érdekelnek ezek a dolgok, de konkrétan 1995-ben kezdtem tanulni. Elkeveredtem egy jósnőhöz, majd egy asztrológushoz, aki rávilágított, hogy nem azzal foglalkozom, amivel kellene. Abban az évben kaptam egy „angyali beavatást”, de ezután már csak a jeleket követtem. Kazanlár Emilnél tanultam meg a tarot alapjait, de nem értettem, amikor a Szaturnuszról meg a Bakról beszélt. Akkor kezdtem asztrológiát tanulni, szivacs módjára szívtam magamba az információt. Akkor még nem volt számítógépem, kézzel számoltam horoszkópokat, ami többórás munka.

– Hogy jött a képbe a számmisztika?

– A tarot-tanulmányaimat Váczi Klári néninél folytattam, aki a számmisztika rejtelmeibe is bevezetett. Döbbenten láttam, hogy micsoda igazságok és tudások rejlenek benne, mondhatom, hogy azonnal beleszerettem ebbe a dologba.

– Annyira lángol ez a szerelem, hogy azóta már könyveid is jelentek meg ebben a témában…

– 2000-ben merült fel, hogy hiánypótló lenne egy ilyen könyv. Először nem vettem komolyan az ajánlatot, de a kiadó meggyőzött, és egymás után jelentek meg a köteteim. Jövő tavaszra várható a negyedik, ami a szülő-gyermek kapcsolatokat elemzi. Híve vagyok a közérthető és használható dolgoknak, ezért igyekszem ilyen formában fogalmazni. A téma kimeríthetetlen.

– Ma már „főállásban” foglalkozol asztrológiával és numerológiával, de gondolom, hogy korábban hétköznapi munkát végeztél. Mit szóltak az ismerőseid, amikor megtudták, hogy pályát változtatsz?

– Reptéren dolgoztam tizenhét évet. A barátaim látták a lelkesedést és az elkötelezettséget a szememben, ezért maximálisan elfogadták. A tágabb ismeretségi körömben volt, aki furcsának tartotta, egyértelmű, hogy ez megosztja az embereket, de én senkinek sem akarok bizonyítani. Akit érdekel, azzal szívesen beszélgetek, de a meggyőzés nem az én dolgom.

– A hétköznapi életben is használod a tudásodat?

– Volt olyan, hogy ültem egy fogorvosi rendelőben, és amíg vártam rá, addig a névjegykártyáján kiszámoltam, hogy milyen jellemű. Döbbenten hallgatta, amikor elmondtam neki pár dolgot. Nagyon sokszor használom, hogyha valakivel először találkozom – akkor a neve alapján előre kapok róla egy képet. Izgalmas dolgok ezek.

Székelyhidi Ágnes november 10-étől egy héten át a Nők Lapja Cafe vendége lesz. Naponta jelentkezik egy-egy újabb írással az asztrológia, a számmisztika, a sorselemzés témaköréből.
November 13-án 14.00 órától pedig Sztárfórumunk vendégeként élőben válaszol kérdéseitekre!

Már most kérdezhetsz Ágitól itt! »
Ági szakértői oldala »

– A saját életedet mennyiben irányítják a csillagok?

– Egy asztrológusnak pontosan tudnia kell a saját horoszkópját, és hogy az égen járó bolygók éppen mit csinálnak. Ennek a kettőnek az összefüggése fontos. A döntéseimet nem teszem ettől függővé, de támogatásként használom, hogy valóban itt van-e az ideje annak, amit érzek belül.

– A családtagjaidat is elemezted már?

– Az asztrológiában az első sikerélményem számomra pont a gyerekeimhez köthető. Három fiam van, ketten Ikrek jegyűek, a középső pedig Bika. Mikor megértettem, hogy a Bika lassú, az Ikrek pedig mindig pörögnek, akkor tudatosan úgy irányítottam az életünket, hogy a középső fiamat küldtem mindig előre. Ő ment először a fürdőszobába, ő kezdett elsőnek öltözni, így mindig egyszerre végzett a másik kettővel.

– Ha azt látnád, hogy a fiadhoz nem passzol a barátnője, megmondanád neki?

– Nincs olyan, hogy nem passzol. Az lehet, hogy több – vagy nehezebb – tanulnivalója van egymással két embernek. Két szemben álló jegy nagy ellenerőket hordozhat, de a mágnes is ettől működik. Egy mankó, ha az ember tudja, hogy a párjával mi a dolga.

– Legyünk nagyon aktuálisak! Egy gazdasági válságot lehet előre látni a csillagokban?

– Az ókorban már minden vezetőnek volt asztrológusa. Előre jelezhetők a válságok, és az sem mindegy, hogy ezek miért következnek be, illetve hogy mit kellene megtanulni belőlük. Ez egyéni életre is lebontható. Ha valaki húsz év után elveszíti a munkahelyét, abból csinálhat magának krízist, belebetegedhet, de ez lehetőség is lehet arra, hogy végre azt csinálja, amit mindig szeretett volna.

Ezotéria.lap.hu »
Számmisztika.lap.hu »
Lélek.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top