Aktuális

Gyógyvarázs és gyereköröm

A Szépség és a Szörnyeteg című előadást ajándékozta a K&H gyógyvarázs jubileumi éve alkalmából közel ezer meghívott vendégnek. Az ország minden pontjából érkeztek gyerekek az előadásra, a legnagyobb gyermekgyógyító intézményektől kezdve a kisebb vidéki rehabilitációs alapítványokig.

Az idén fél évtizedes program, a K&H gyógyvarázs azért indult útjára, hogy – a program fő elemeként –  pályázati úton orvosi műszerbeszerzési lehetőséghez juttassák a rászoruló intézményeket. A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalási politikájában kiemelt figyelmet fordít arra, –  legyen szó a környezetvédelemről, a sportról, a vonzó munkahely kialakításáról vagy jelen esetben a gyermek-egészségügyről – hogy a jelen és a jövő társadalmának tagjai teljes életet élhessenek.

„A teljes élethez a lelki egészség is hozzátartozik, ezért kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartjuk a fizikai mellett a lelki egészséget támogató programokat is. A 15 állomásos gyerekeknek szóló előadássorozat minden évben más mesével látogat el a kórházakban fekvő kis betegekhez. A program az elmúlt évek során összesen 73 helyszínen több mint 2 500 gyermeknek csalt mosolyt az arcára. Most egy helyszínen, közel ezer gyermeket és hozzátartozóit ajándékozhattunk meg ezzel a kedves történettel. “- mondta Marko Voljč, a K&H Csoport vezérigazgatója.

A gyógyvarázs program a kezdetektől fogva a keretösszeg mellett több forrásból és új elemekkel bővítve igyekszik a rászorult intézményeket támogatni. Az öt év tapasztalata azt mutatja, hogy a program az egészségügy valódi igényeire igyekszik válaszolni. Ezt bizonyítják a számok is: az indulása óta már több mint 209 millió forint értékben 64 kórház, mentőszolgálat munkájához járult hozzá műszerekkel és orvosi berendezésekkel.

 

“Öt évvel ezelőtt a K&H gyógyvarázs felkért, hogy legyek a program zsűrijének tagja, szívesen vállaltam közösséget a K&H Csoport célkitűzéseivel. Figyelemre méltó, hogy egy olyan darabbal ajándékozták meg a gyerekeket, melynek története és mondanivalója a K&H gyógyvarázs program filozófiájával több ponton is fedi egymást. Küzdjünk azért, amiben hiszünk! Többek között erre tanít a Böhm György fantasztikus rendezésében színpadra állított mese. A K&H hisz abban, hogy mindenkinek biztosítani kell a teljes élethez való jogot. Immáron fél évtizede azért küzdünk, hogy ehhez a feltételeket megadhassuk.” – tette hozzá Barabás Évi, a K&H gyógyvarázs zsűri tagja.

 

A K&H gyógyvarázs jubileumi ünnepségére a meghívás az ország minden részébe elért. A legnagyobb budapesti gyemekgyógyító intézményekből – a Bethesdából, a Pető Intézetből, Vadaskertből és a Heim Pál Gyermekkórházból – több százan érkeztek az előadásra. Emellett Debrecenből, Sátoraljaújhelyről, Szegedről és Pécsről közel 170 gyermek látogatott az Operettszínházba az Országos Szövetség a Daganatos és Leukémiás Gyermekekért alapítványon keresztül. Az Egerben működő Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetségének gyermekei is örömmel fogadták el a K&H gyógyvarázs meghívását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top