Aktuális

Különleges naptárak, ötletes megoldások

Az unalmas, gyűrűs-hajtós naptárakat az óévvel együtt magunk mögött tudhatjuk, hiszen az ötletek tárháza kimeríthetetlen. Összegyűjtöttünk néhány dizájnos kalendáriumot, amelyek tetszetősek, mókásak, és kifejezetten hasznosak, ha utol akarjuk érni a rohanó időt.

Építsd fel a heteidet! Kreatív elmével megáldott embereknek találták ki az építőelemekből összerakható naptárt. A felcímkézett darabok összeépítésének variációja majdhogynem végtelen.

www.urbanoutfitters.com
www.urbanoutfitters.com

 

www.urbanoutfitters.com
www.urbanoutfitters.com

 

Van valami, ami szinte minden ember arcára mosolyt csal, és képes ideig-óráig lekötni. A levegővel telített műanyag lencséket poszterméretű naptárként álmodta újjá egy New York-i dizájnercsapat. A kézzel készített pukkantgatós kalendáriumnak csupán egy baja van: nehéz lehet megállni, hogy ne durrantsuk el az elkövetkező heteket.

www.bubblecalendar.com
www.bubblecalendar.com
www.bubblecalendar.com
www.bubblecalendar.com

 

www.bubblecalendar.com
www.bubblecalendar.com

A naptár téma rendre megihleti a világ formatervezőit is. A Coriannak nevezett szilárd felületi anyag feltalálásának 40. évfordulójára írt ki a kifejlesztő dán cég egy pályázatot. Az NKD tervezői ezzel a rakosgatós naptárral rukkoltak elő.
Teljesen más jellegű, de hasonlóan kreatív Takeshi Nishioka japán tervező különleges csészéje. Félő azonban, hogy a reggeli kávé szürcsölgetése közben sem fogunk rájönni, hányadika van, így biztos be kell vetni valamilyen hagyományos segédeszközt is.

NKD
NKD

 

Takeshi Nishioka
Takeshi Nishioka

 

Szó szerint láthatjuk magunk előtt, ahogy a napok folynak. Erről a Londonban élő, de Európa több művészeti egyetemén is tanuló Oscar Diaz gondoskodott. A formatervező a hétköznapi használati tárgyakat ötvözi valamilyen egyedi technológiával. A végeredmény meglepő, játékos és jópofa dolog.

Oscar Diaz
Oscar Diaz

 

Oscar Diaz
Oscar Diaz

 

A 2008-as Kijevi Nemzetközi Reklámfesztivál bronzdíjasa, a hűtőmágnesekből összeállított naptár nálunk nagyon is nyerő. A hónapok és napok mellett olyan felirattal ellátott mágnesek is szerepelnek a kollekcióban, mint „határidő”, „érkezés”, „indulás”, „alkoholizálás” vagy „antialkoholnap”.

 

 

Az egyik képmegosztó honlapon bukkantunk rá arra a naptárra, amely olyan egyszerű, amennyire ötletes. Így, ha a látottak alapján elkapott az alkothatnék, gyorsan meg is valósíthatod. A hozzávalók: egy post-it tömb és egy filctoll.

Naptár.lap.hu »
Kalendárium.lap.hu »
Nap.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top