Aktuális

Átadták „Az öröm a tiéd!” adományait

Felhõtlenül boldog gyerekarcokat láthattunk a Nõk Lapja és az UNICEF közös akciójának díjátadóján! A családias hangulatú rendezvényen a hat jutalmazott gyerekcsapat rövid mûsorral mondott köszönetet.

Lezárult a Nők Lapja és az UNICEF közös jótékonysági akciósorozatának első üteme. A gyerekek esélyegyenlőségét támogató, Az öröm a tiéd!» elnevezésű pályázat ünnepélyes díjátadója az Operettszínházban került megrendezésre a győztes pályázók és a zsűri részvételével.

A gyermekek esélyegyenlőségét támogató akciósorozat rendezvényén többek között Halász Judit UNICEF magyarországi nagykövet, Hegyi Barbara színésznő és Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó, UNICEF-önkéntes fogadta a díjazottakat.

R. Kövér Balázs és Molnár Gabriella

„Az öröm a tiéd!” akciósorozat első díjátadóján a hat jutalmazott közösség részéről megjelent gyereksereg leplezetlen lelkesedéssel várta egymás bemutatkozó produkcióját, amelyet az Operettszínház zenés előadása követett. A különleges délután végül a várva várt díjátadóval zárult, amelynek alkalmából a jutalmazottak ünnepélyes keretek közt vehették át nyereményeiket. A díjak átadása nemcsak a közönség kis tagjait, hanem a jelen lévő zsűritagokat is meghatotta.

– Olyan ritkán találkozhatunk azokkal a gyerekekkel, akiken az alapítványok segítenek. Jó látni, hogy „Az öröm a tiéd!” zsűritagjaként még erre is lehetőségem volt! – mondta Hegyi Barbara. A színésznő azt is bevallotta, a gála legmeghatóbb pillanataiban bizony elsírta magát.

Az UNICEF és a Nők Lapja közös akciója révén igazi álmok válhattak valóra. A nyertes csapatok egyenként félmillió forintot kaptak a gyermekálmok megvalósítására a Sanoma Budapest Zrt. által felajánlott hárommillió forintos adományból. A magyarlapádi óvodások játszótéri játékokra fordítják az összeget. Az újpesti Zabhegyező Játszóház székeket, asztalokat, kreatív játékokat kap majd. Peti és Pajti bohócdoktorok lufikat, parókákat, játékokat vehetnek az összegből. A Szentgáli Vidám Kölykök Klubját egy élménydús budapesti kirándulás várja. A Szentpéterfai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tamburásai tamburákat, tamburahúrokat és kottákat kapnak a keretből. A Nagykőrösi Lovas Sportegyesület autista lovasai kobakokkal, speciális nyereggel, és fejlesztőjátékokkal gazdagodnak. Az utóbbi csapatnak a Nők Lapja egyik olvasója, Pataki-Csete Dorottya és férje lovat ajánlott fel adományként.

A zsűri

Az UNICEF és a Nők Lapja közös pályázatára több mint kétszáz pályamű érkezett. A pályamunkák közül a zsűri tagjai, köztük Bíró Gabriella, az UNICEF Magyar Bizottságának elnökségi tagja, Halász Judit, Hegyi Barbara, Zorán, Szántó Dávid, Ferge Zsuzsa és a Nők Lapja főszerkesztője, Molnár Gabriella választotta ki a tizenhat döntőst, a lap olvasói pedig közülük szavazták meg, melyik hat gyermekcsoport részesüljön a támogatásban.

A díjazottak


A megvalósuló gyermekálmokról a Nők Lapja folyamatosan beszámol.

Az öröm a tiéd!” akció folytatódik, további gyerekcsapatok jelentkezésére február 11-ig van mód az nl-unicef.palyazat@sanomabp.hu e-mail címen.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top