Aktuális

A veréb, aki Oscart kapott

Mindannyian láttuk: a francia színésznő remegő kézzel vette át az Oscart. És mindannyian örültünk: végre egy friss, tehetséges és gyönyörű színésznő, akire érdemes figyelni, és akit lehet szeretni.

Marion Cotillard Edith Piaf alakításáért először a francia Oscart, a Césart kapta meg, majd jött a Golden Globe és végül az Oscar. Návai Anikó a két díj között találkozott vele Los Angelesben. Mondhatnánk, mi már akkor tudtuk, de mondjuk is. Igen, tudtuk, és nagyon szurkoltunk neki. Bár még nem hollywoodi hatalmasság, azért már elég nehéz időpontot egyeztetni vele. A francia színésznő, Marion Cotillard Oscar-díjas színésznő csak a magyar Marie Claire-ben.

– Kézről kézre fognak adni az amerikai rendezők. Kikkel szeretnél dolgozni?

– Ne haragudj, nem merek neveket mondani…

– Nicole Kidman mer. Scarlett Johansson sem szégyelli bevallani, hogy kik vannak a kívánságlistáján.

– …inkább azt mondanám, kik azok a színészek, akikről álmodozom. Például Daniel Day-Lewist imádom. Milyen lenne vele dolgozni?! És alig várom, hogy Javier Bardemmel forgassak. És Meryl Streeppel szeretnék. Meg Angelina Jolie-val. Nagyon hosszú a listám…
Szép, szívhez szóló filmekben szeretnék játszani és a világ legjobb rendezőivel dolgozni. Nem titok, hogy imádok énekelni, imádom a musicalt, és az az álmom, hogy egy igazi amerikai filmmusicalben játsszak.

– Mi az öt legfontosabb dolog számodra az életben?

– A szeretet, a tisztelet, az önzetlenség, az igazság. És a szolidaritás. Megvolt az öt, ugye?

– Világos, hogy ezzel az értékrenddel miért nem akarsz Hollywoodban élni. Meg az is, hogy nyilván nem a kandalló tetejére teszed a Golden Globe-odat, ahogy mifelénk szokás.

– Hanem a hűtőmbe.

Tessék?

– Jól hallottad. A frizsiderbe. A francia sajtófőnököm ötlete volt, mikor nem tudtam eldönteni, hova tegyem a Césaromat, ami a francia Oscar. Sehogy sem találtam a helyét, valahogy mindenhonnan kilógott. A sajtósom mondta, kéne egy fotó rólam, ahogy fogom a díjat, de olyan idétlennek tartottam pózolni meg vigyorogni. Mikor megnyertem a Césart, az egyik barátomtól kaptam egy karton pezsgőt, tele volt vele a hűtő, innen jött az ötlet, hogy pezsgő, én, a César meg a frizsider. Megcsináltuk a fotókat, és a César ott ragadt a pezsgők között a hűtőben. Azóta is ott van. És oda kerül a Golden Globe-om is.

A teljes interjút keresd a Marie Claire március 14-én, pénteken megjelenő számában!
www.marieclaire.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top