Aktuális

Down Világnap – Legyen tőlünk víg a színház!

Idén először Magyarországon is rendezvényen ünneplik a Down Világnapot. A veleszületett rendellenesség napja március 21, azaz 03.21.

A dátumválasztás nem véletlen: a Down-szindrómával született gyermekeknek három 21-es kromoszómájuk van kettő helyett. Bár a DS az élettel összeegyeztethető állapot, mégis rengeteg félelem és elutasítás kötődik hozzá, melyek jó része ismerethiányon alapul.

Ismereteinket bővíthetjük, ha beleolvasunk néhány hasznos és kifejezetten érdekes blogba, amelyek a DS gyermekek hétköznapjairól szólnak.

Esetleges félelmeink leküzdésére pedig remek alkalom a játszónap: játsszunk, fessünk, szórakozzunk együtt: gyerekek, felnőttek, művészek és civilek, dupla 21-esek és tripla 21-esek!

Down Világnap - Legyen tőlünk víg a színház!

 

Mi ott leszünk!

Down Világnap - Legyen tőlünk víg a színház!A helyszín a budapesti Vígszínház, a házigazda Eszenyi Enikő, a műsorvezető Fesztbaum Béla.
A fellépők pedig Gryllus Vilmos, Palya Bea, Szalóki Ági, a Makám Együttes illetve a Vígszínház művészei: Fesztbaum Béla, Csőre Gábor, Sarádi Zsolt, Lajos András, Tornyi Ildikó, Hegyi Barbara, Kútvölgyi Erzsébet, Börcsök Enikő és Igó Éva. Mindez jelképes, 500 ft-os belépőjegyért.

A rendezvény ideje alatt játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal várják a vállalkozó kedvű gyerekeket és felnőtteket, akik együtt alkothatnak a Vígszínház művészeivel. Rajzversenyre is sor kerül, a legszebb alkotások készítői belépőket nyernek a Vígszínház előadásaira. A karzaton kortárs festők Down szindrómás gyerekekkel közösen képeket festenek majd, amelyeket később Budapesten elárvereznek. A befolyt összeg egy észak-kelet magyarországi korai fejlesztőközpont létrehozását teszi majd lehetővé a szervező Down Egyesület reményei szerint.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top