Aktuális

Veszélyes tavasz? – 5 tipp, hogy…

...ne bolondulj meg saját magadtól. Mert igen, ránk köszönt a jó idő, és mindent egyszerre és azonnal szeretnénk csinálni.

Egy hét alatt bomba alak, minimum 5 kiló mínusz?

Egész télen egyetlen aktív sportod a reggeli egy felülés volt az ágyban, de most mindennap hatkor kelsz, és két órát gyötröd magad az edzőteremben? Felejtsd el. Amit nem csináltál egész télen, mert a nyálkás időben az orrodat sem volt kedved kidugni, azt egy hét alatt most nem tudod bepótolni. Sőt, óva intenélek a „három hétig csak almát és szénsavmentes ásványvizet veszek magamhoz” projekttől is… Hiánybetegségek, jojóeffektus és az összes aprószentek, szóval inkább ne. Sajnos a „fekszem a tengerparton, nézem a vizet, eszem a fagyit” diétát még mindig nem találták fel. Tudom, hogy unalmas – nekem magamnak is az –, de inkább tűzz ki magad elé reális célokat, és hidd el, ha következetes vagy, mire beköszönt a bikiniszezon, visszanyered a csúcsformádat.
(Megpróbálom én is elhinni…)

Veszélyes tavasz? - 5 tipp hogy

Itt minden kérdésedre választ kaphatsz! »

Bronzos bőr egy nap alatt?

Na, ez nem fog menni, illetve ne akard. Még akkor sem, ha kéthetes vízi hullának érzed magad. Szép fokozatosan kellene hogy megszokja a fényt a bőröd, nem pedig az első adandó alkalommal 16 perc alatt odakozmálni a szoliban, és rákvörös, hámló arccal bujkálni a kollégák elől.

Inkább tanulj meg velünk szépen sminkelni! Egy jó smink átlendíthet a vízihulla-krízisen is! »

Rendet és tisztaságot mindenhol! – Őrült tavaszi nagytakarítás

Szép gondolat, de haladj apránként, különben rád fog zuhanni a rendszer egy történelmi pillanatban. Oszd be szépen, mit tudsz, mondjuk, megcsinálni akár még munka után is este, úgy, hogy még jólesik – mondjuk, a fürdőszobai polcokon heverésző üres flakonok szanálása –, és találd ki, mi az, amihez legalább egy kényelmes hétvégi nap kell – téli–nyári ruhák átcsoportosítása, kiselejtezése.
Ha valami rendszert viszel az akcióba, elkerülheted, hogy vasárnap este tízkor a nappalit borító ruhakupacokon egyensúlyozva tisztítsd az ablakot. Én már kipróbáltam, ezért nyugodt szívvel nem ajánlom.

Veszélyes tavasz? - 5 tipp hogy

További tippekért és ötletekért katt ide! »

Virágozzék minden virág! (És fűszernövény és balkonláda és, és, és…)

Ültetek, földet veszek, palántázok, szaporítok. Persze. Fedőneved Siva. Mást itt sem mondhatunk, mint hogy fő a fokozatosság.
Nem vásárolj össze ész nélkül ezer palántát, amelyből 995 ki fog purcanni a lakásod fekvése miatt. Érdemes kertészetekben tájékozódni, ott szakemberek tudnak segíteni, hogy vélhetően mely növényekkel nem vallasz kudarcot.
Addig is, mondjuk, hogy szívedet derítse, vegyél pár jácinthagymát, attól biztosan jókedved lesz, és egy kicsit kiéled virágos hajlamaidat is.

Szemvidító tippek jácinthoz, katt ide! »

Új ruhákat mindenáron! Most!

Veszélyes tavasz? - 5 tipp hogyHiszen a szekrény tele van unalmas, kopott fekete és barna cucokkal, reggelente unalmasan ásítanak rád a szekrényből, miközben kint tombol a tavasz. Ez vélhetően tény. De a ránk zúduló tavaszi–nyári trend egyáltalán nem biztos, hogy a mi világunk, illetve hogy jól is áll nekünk, ezért ne turbózzuk fel a készletünket barackszínű blúzokkal, ha már többször bebizonyosodott, pont úgy nézünk ki benne, mint egy riadt koszorúslány, aki lekéste a ruhapróbát. Biztos találsz még egy-két szoknyát, vékonyabb nadrágot, mellyel ezt a pszichológiailag rettenetesen megterhelő időszakot át tudod vészelni, míg megtalálod a számodra legtutibb darabokat.

További ruhavásárlási tippekért katt ide! »

Most teljesen úgy fest, mintha gonoszok lennénk, és a teljesen természetes és ösztönös tavaszi lendületet szeretnénk undok tanácsokkal letörni. Pedig nem, pusztán saját hibáinkból próbálunk nyilvánosan tanulni.
Természetesen mindent lehet, amit bírunk és jólesik. A lényeg, hogy élvezzük a finoman cirógató napsugarakat, és örüljünk, hogy elbattyogott a tél, és vitte magával a szelet és a latyakot.

A mi kipróbált frissítő tavaszi tippjeink:

  • Pattanj két kerékre! Hétvégén a városban is remek kis kirándulásokat szervezhetsz, látogasd meg például a Kopaszi-gátat! Bringával, gyerekkel, kettesben, társasággal – mindenképpen tökéletes választás.
  • Rendezz ruhacserepartit! Hízunk, fogyunk, változik az ízlésünk. Ha összedobjátok a csajokkal a megunt darabokat, biztos, hogy mindenki boldogan távozik, és talál magának való friss cuccokat.
  • Álljatok össze barátnőkkel, és látogassatok meg egy kertészetet. Utána obligát kávézás egy kellemes teraszon, a növények kibírják még egy napig.
  • Egy jó fagyi Szentendrén? Hát persze!


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top