Aktuális

A karma típusai

Ha tragédia történik az életünkben, szívesen hivatkozunk a karmánkra. De ha az általunk elkövetett bűnökért ebben az életünkben kell bűnhődnünk, akkor vajon miért történnek velünk jó dolgok is? A karmának több típusa van, mindegyikkel más és más életfeladatunkat tudjuk ledolgozni. Most ezek közül mutatjuk be a legfontosabbakat.

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

A karma törvénye szerint az ember fejlettségétől függ, hogy a lélek mikor ölt testet, és mennyi ideig tartózkodik a túlvilágon, bardo állapotban. Általában úgy tartják, hogy a fejletlenebb lelkek gyorsan inkarnálódnak, míg a fejlettebbek lassabban, vagyis hosszabb időt töltenek el bardoban.

A várandósági karma

A karma típusaiMielőtt a karma típusok elemeznénk, kezdjük a legfontosabbal. A karmikus törvények szerint az anya karmikus feladata a várandósság alatt, hogy mivel a gondolatai, a lelkiállapota, a cselekedetei, az érzelmei hatással vannak az embrióra, ezért kívánatos, hogy tiszta, nyugodt, harmonikus környezetben éljen, és lehetőleg emelkedett hangulatban legyen. Ugyanis minden szép gondolat magasabb vibrációt vonz, ami kedvezően hat majd gyermeke lelki tulajdonságaira. Az anya gondolatai, cselekedetei a babára még testformáló hatással is vannak.

Gyermekhalál karmája

A karma típusok között a legspeciálisabb a gyermekhalálé. Sajátos karmájuk van azoknak, akik nem születnek meg, mert az anya elvetél, vagy egészen fiatalon, gyermekként távoznak az élők világából. A spontán vetélésről az a vélemény, hogy a születni készülő lélek még nem készült föl teljesen a földi életre, vagy mégsem megfelelőek azok a viszonyok, amelyekben teljesíteni tudja a sorsfeladatát. Ezért az esetek többségében később bekövetkezik a sikeres terhesség és szülés.

Más karmájuk van azoknak, akik gyermekként minden ok nélkül – például nem betegek – távoznak az élők világából. Ebben az esetben megoszlanak a vélemények.

Van, aki úgy magyarázza ezt a karma fajtát, hogy a léleknek az előző életéből maradt valami, amit nem tudott teljesíteni, ezért most csak egy rövid életet vállalt. Ám vannak, akik úgy vélik, hogy a szülőknek, illetve a közvetlen környezetnek kíván a gyermek valamit megtanítani. Például a gyermek a halálával áldozatot vállal a szüleiért. Ahhoz, hogy meg tudjuk mondani, milyen áldozatot, ismernünk kell az egész család történetét, és a horoszkópját is. Előfordult, hogy a hároméves kislány akkor fulladt a folyóba, amikor nyilvánosságra hozták az ügynöklistát, amelyen az anya és az apa neve szerepelt, akik a legjobb barátaikat, kollégáikat, de még a rokonaikat is besúgták. A kislány halála annyira megrázta a szülőket, rokonokat, ismerősöket, hogy elterelte a szülők korábbi besúgó voltáról a figyelmet, és ez a szégyenteljes cselekedet szinte el sem jutott azokhoz, akiket érintett.

Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán,   további érdekes cikkeket találsz.

Azok a karmával foglalkozók, akik az előző életekkel hozzák kapcsolatba a gyermekvesztést, azt mondják, hogy valószínűleg a szülő a régebbi életében nemcsak a saját gyermekével bánt rosszul, hanem a gondjára bízott gyermekeket is elhanyagolta. Egykori mulasztása most üt vissza. Előfordul az is, hogy a jelen életben szorosabb érzelmi kötelék fűzi ahhoz, akivel korábban szívtelenül bánt, és most ragaszkodna hozzá, ám a korai halál elragadja imádott gyermekét a karjából.

Születési hibák karmája

A testi fogyatékosság karmája szintén a speciális karma fajtákhoz tartozik. A fogyatékkal élő emberek nagyon nehéz karmát vállalnak magukra, hiszen ebben a különleges helyzetben egyszerre tanulnak és tanítanak. Például a környezetüknek tanítják meg a fokozottabb odafigyelést, a gondoskodást, az elfogadást. Az értelmi fogyatékosság karmájánál olyan magyarázatok is napvilágot láttak, hogy ezek az emberek igen intenzív belső életet élnek, amely kifelé nem látszik, és amely a lelkük számára nagy megtisztulást, nagy előremenetelt, emelkedési lehetőséget jelent. A fogyatékkal élő emberekről az ezoterikus vélemény az, hogy egyszerre több életnyi karmát dolgoznak le, azért vállalták a jelenben az egészségesekkel szembeni hátrányt.

A karma típusai

Vannak karma foglalkozók, akik szerint a jelen született testi hibái azért alakulnak ki, mert az illető az előző életében a törvény ellen lázadt, vagy éppen másokon követett el súlyos bántást.

Orvos és beteg karmája

Nagyon érdekes az orvos és a beteg kapcsolata, ugyanis a karma törvénye azt mondja, hogy különböző módokon fizethetünk az előző életben elkövetett tetteinkért. Például, ha valaki korábban kioltotta egy másik ember életét, ezért nem biztos, hogy akkor, hanem egy későbbi inkarnációban fizet. Ilyen karmikus fizetés lehet, ha az egykori tettes élete árán menti meg egykori áldozatát, de a sors gyakran rendezi úgy a szálakat, hogy a korábbi életben gyilkos egész életét régi áldozata mellett, alárendelt viszonyban kell, töltse.

De még gyakoribb, amikor orvos-beteg variációban találkozik a jelenben a két egykori gyűlölködő. Természetesen nagymértékben függ az emberek, illetve a lelkek fejlettségétől, hogy ilyen esetben hogyan rendezik a régi karmikus számlát. A lélek magasabb fejlettségi fokon van akkor, ha például az orvos nem tudja meggyógyítani azt a hozzá forduló beteget, aki egykor az ellensége volt. Amennyiben a súlyosabba két ember között a karmikus kapcsolat, akkor előfordulhat, hogy az orvos műtét közben, akaratlanul okozza egykori gyilkosának a halálát.

Különleges volt az orvos, a beteg és a gyógyszerész karmikus hármasának esete. Megtörtént, hogy az orvos tökéletes diagnózist állított fel, felírta a probléma kezelésére a legmegfelelőbb gyógyszereket, ám a gyógyszerész nem jól olvasta a receptet, és nem jó gyógyszert adott ki, ami a beteg halálát okozta. A dolog pikantériája, hogy a gyógyszerész mindig attól retteget, hogy egyszer hibázni fog, amivel valakinek a halálát okozza, ezért minden receptet a gyógyszer kiadása előtt többször ellenőrzött. Csak éppen akkor, azt az egyetlen receptet rosszul olvasta, és nem is ellenőrizte. Az eset vizsgálatakor a horoszkópok vizsgálata, valamint a karmával foglalkozók egybehangzóan azt mondták, hogy a három ember között különleges karmikus kapcsolat volt. Az előző életekből az orvos volt a beteg adósa, vagyis a jelenben jól diagnosztizálta a betegségét és a legjobb gyógyszert írta fel. Viszont a gyógyszerészt a karma a régi tettesével hozta össze, aki őt egykoron áldozattá tette. A sors úgy rendezte a régi számlát, hogy a patikust figyelmetlenné tette, aki gondatlanságból a beteg halálát okozta.

Vezetői karma

Nagyon súlyos karmikus mértékkel mérnek mindenkit, aki vezető, irányítói pozícióban van, és hivatalánál fogva intézi mások sorsát, és például így mulaszt, vagy teszi alárendeltjei életét indokolatlanul nehézzé, lehetetlenné. Minden munkaadónak, vezetőnek többé-kevésbé módjában áll beosztottjaival, munkásaival jót cselekedni, emberségesen bánni, gondoskodni róluk és ezen keresztül a családjukról is. Megteszik-e, vagy elmulasztják? Esetleg visszaélnek a hatalmukkal, és alkalmazottjaikat kétségbeejtő helyzetbe hajszolják? Ezek a cselekedek a karma törvénye szerint a jelenben is visszahatnak, ám a későbbi életben nagyban függ ettől, hogy az egykori vezetőnek szerencsés élete lesz, vagy tettei balsors formájában ütnek vissza rá.

Szerelmi karmák

A szerelem első pillantásra a korábbi életek be nem teljesült szerelmének karmája. Amikor a két ember megpillantja egymást, villámcsapásként hasít beléjük annak felismerése, hogy hiába szerették a másikat, mégsem lehettek egymáséi. A karmával foglalkozók szerint ezek a kapcsolatok a jelenben általában beteljesülnek.

Az egyik legnehezebb szerelmi karma, amikor az egyik fél szerelmes, kapcsolatot kezdeményez, a másik pedig ellenáll. Ilyen esetben a szerelmes azért kezdeményez, mert ő még érzi, hogy tartozik a másiknak, és a karmájuk feloldásán dolgozik. Míg a másik ellenszegül, mert úgy érzi, nincs már közük egymáshoz. A környezet ilyen esetben azt mondja, hogy kötözni való bolond a szerelmes, hiszen mindent megtesz a másikért, és hagyja, hogy az kihasználja. Ami nem kihasználás, hanem a szerelmes most próbálja mindazt odaadni, amit az előző inkarnációban elmulasztott, hogy szabadulni tudjon ebből a kötelékből. A karmával foglalkozóknak erről az a véleménye, hogyha az ellenszegülő is minél előbb szabadulni akar ebből a kötelékből, akkor fogadja el a közeledést, mert közben a szerelmes meg fogja tanítani neki a feltétel nélküli szeretetet, és az elfogadást. Ha ez sikerül az ellenálló részéről, valószínűleg ez a karma hamar ledolgozhatóvá válik, kioltódik, és a kapcsolat is megszűnik, nem találkoznak többet egymással.

A házastársi karma

A karma típusaiA házastársi karmának az egyik csoportjába tartozik az, amelyben a két embert a sors az előző életbeli harcaik miatt fűz újra egybe, hogy végre békét kössenek. Ezek azok a házasságok, amelyek megcsalással, gyűlölködéssel vannak tele. A karma vizsgálatok szerint ezek az emberek időről időre, életről életre találkoznak egymással, mindig összeházasodnak, a problémáik újrakezdődnek, és elkövetik azt a hibát, hogy a gondokat nem oldják meg, hanem elválnak. A karmájukat akkor tudják lezárni, a kapcsolatukat akkor tudják befejezni, ha bármennyire gyötrelmes is a viszonyuk, megpróbálnak együtt maradni, hogy a következő életben ne kelljen újra találkozni. Illetve a jelenben megpróbálják elsajátítani mindazt, amit a sors a másikon keresztül tanítani kíván nekik. Persze mindez csak addig érvényes, míg brutalitásba nem fullad a kapcsolat.

A házastársi karma másik csoportjába tartoznak azok, amikor a megismerkedés után csupa jó dolog történik a párral. A karmával foglalkozók szerint ezek az emberek az előző életeikben is hosszú és boldog házasságban éltek egymással. A két ember karmikus kapcsolatának akkor jár le az ideje, ha már nem tudják egymást fejleszteni, a spiritualitás útján nem lépnek már egymás kezét fogva egyszerre.

 

Bardo állapot:
Amikor a lélek elveszíti fizikai testét, bardo állapotba kerül, amely különbözik azoktól a tudatállapotoktól, amelyeket eddig megszoktunk. A lélek a halál után egy „más világba” kerül, és erről a világról a halálközeli élményeket átélt emberek beszámolóiból tudunk képet alkotni. A lélek ebben a bardo állapotban elveszíti a személyes érzetét, és magába a létbe olvad bele. Hogy aztán, amikor eljön az ideje az újraszületésnek, amikor minden összeáll ahhoz, hogy a következő földi életében a feladatát teljesíteni tudja, testet öltsön. Ez egyben a reinkarnáció elmélete is.

 

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top