Aktuális

Nézettségi csetepaté a bányászbéka ülepe alatt

Az elmúlt héten a 18-49 év közötti tévénéző hölgyek döntéseit egyetlen változó variálta át: a hosszú hétvége okán hétfő este is tömegek nyomogatták a távirányítót. Lassan azonban az is kijelenthető: a nagy csatornák léghajói tekintélyes súlyú ballasztot is vonszolnak magukkal... de előbb a győztesekről.

Unalmas, de érthető aranyérmet gyűjtött be a Berényi-klán, 44,23%-os nézettséggel. A második hely azonban egy hétfői filmé (március 15. amolyan kvázi vasárnap volt, ennek megfelelő nézői döntésekkel), az RTL-en vetített Jégkorszak majdnem 40%-ot ért el. Harmadik a Fókusz, negyedik pedig Patrick Jane

mentalista – idáig az RTL lövi végi a listát.

Jégkorszak
Jégkorszak

A visszatérő House azonban keményen tartja magát, pedig most egyedül, a megszokott szereplők helyett mentálisan zavarodott, új figurák között botladozva jutott az ötödik helyig, a 36,62%-os nézettséggel a tv2 heti legjobbját beállítva. A dokit a tv2 hétfői mozija követi – elnézést ugyanakkor, de én ezt a filmet legfeljebb csak gumikesztyűben és csipesszel fognám meg, a Gagyi Mami 2. pont olyan, mint a címe… jaj. Mindegy, bő 31%-nak nyújtott kikapcsolódást, és maradva még a tv2-nél, jön a Jóban Rosszban is, alig 30% alá bukva.

Az istenek a fejükre estek
Az istenek a fejükre estek

A jelek szerint egyébként ez a folytatások hete volt, ugyanis az RTL-es Az istenek a fejükre estek című film második része még szintén befért a top10-be – ebben a szegmensben az utolsó a csatornától a kilencedik helyezett Vacsoracsata, a sort a tv2-n megtekintett vasárnapi film, A Spiderwick-krónikák zárja (pont megelőzve a hasonló műfajú, RTL-es vetélytársát, a szintén vasárnapi Narniát). A top10 ezen a héten 6:4-re az RTL-nek állt – nagy változások tehát az élbolyban nem történtek.

Annál inkább a tengerszint alatt! A legutóbb már megjövendölt módon léket kapott az NCIS: Los Angeles – tizenöt helyet süllyedve a 24. pozícióra volt csak jó a pénteki epizód. Igaz, a hosszú hétvégre elutazók már ezt is megkavarhatták, de a nézők 30%-át egyetlen hét alatt elveszíteni csak úgy lehet, ha ott komoly csalódás van. Még súlyosabb a helyzet az egyre abszurdabb irányba hajló, vasárnap esti talk show-val: a Frizbi már a múlt héten is csak pont a 24. helyre volt jó, most viszont konkrétan kicsúszott a harmincas listából, nem is szerepel rajta, annyira kevesen nézték.

Konklúzió? A tv2 új sorozata talán, a Frizbi pedig egészen biztosan megbukott a tévéző hölgyeknél.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top