Aktuális

Közösen a vörösiszap-katasztrófa károsultjaiért

Az OTP Bank azonnali segítségként 50 millió forintot utal át a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak támogatására a Magyar Kármentő Alap számára, hogy a segítségnyújtás mielőbb a rászorulók rendelkezésére álljon.

A hitelintézet ezen felül vállalja, hogy a 2010. október 18-ától a lakossági adományokból az alapba befolyó következő 50 millió forintot megduplázza.

Közösen a vörösiszap-katasztrófa károsultjaiértDevecseren jártunk – Megrázó képek a vörösiszap-katasztrófáról. 

A társadalomért felelős vállalatként a legnagyobb magyarországi hitelintézet nem hagyhatja figyelmen kívül az itt élők problémáit, nehézségeit. A bank korábban úgy határozott, hogy a katasztrófa sújtotta térségben hitelszerződéssel rendelkező érintett ügyfelei problémáira velük együttműködésben keresi a megoldást, adósvédelmi programja eszköztárát felhasználva. Emellett a lakossági, vállalati, önkormányzati ügyfelek körében az OTP Banknál vezetett bankszámlákról 2010. november 30-áig az iszapszennyezés károsultjainak megsegítésére kezdeményezett humanitárius célú tranzakciók díjait is átutalja a bank a Magyar Kármentő Alap számlájára. A hitelintézet ugyanakkor kötelességének tartja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokon túl aktív közreműködője legyen a rászorulók megsegítésének, ezért döntött a májusi árvíz károsultjainak támogatása után most az újabb jelentős összegű segítségnyújtásról, illetve a lakossági felajánlások kiegészítéséről.

A Magyar Kármentő Alap számlaszáma
– belföldről: 1179 4022 2222 2222 0000 0000
– külföldről: IBAN: HU28 1179 4022 2222 2222 0000 0000 SWIFT BIC: OTPVHUHB

(x)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top