Aktuális

Nem adja fel a megcsonkított kismama

Szántó Mária sokkoló történetével szeretne példát mutatni kitartásból. A húszéves édesanya kis híján az életével fizetett kisbabájáért. Az anya perel, és nem adja fel a küzdelmet, hiszen nem akarja, hogy bárkivel hasonló történjen.

Döbbenetes orvosi műhiba híre rázta meg a közvéleményt. A húszéves Szántó Mária azt hitte, hogy kisfia világra jöttével élete legboldogabb időszaka következik majd számára… Ám sajnos nagyot tévedett.

A fiatal nő a Bors szerint azonban hónapokig nem is puszilgathatta meg a kis Bencét, hiszen kórházról járt kórházra.

– Miután megszültem a fiam a jászberényi kórházban, magas lázam lett – emlékezett vissza a fiatalasszony. – Az orvosom azonban négy nap múlva hazaengedett.

Otthon Mária már az ágyból sem tudott kikelni. Korábbi orvosában nem bízott, a ceglédi kórházban kért segítséget. Itt megállapították, hogy a szívével komoly baj van, ezért egy fővárosi kórházba irányították.

– Budapesten végre megvizsgált egy nőgyógyász, és közölte: azonnali műtétre van szükség. Hozzátette, a szívem annyira gyenge, hogy az operáció is életveszélyes. A műtét alatt kiderült, hogy méhlepénymaradványok vannak bennem, azok okozták a súlyos gyulladást a szervezetemben. A méhemet el kellett távolítani, így soha többé nem lehet gyermekem, pedig a férjemmel legalább négy lurkót szerettünk volna.

A nő szívbillentyűi a hosszan tartó gyulladás miatt annyira tönkrementek, hogy pacemakert kellett beültetni a bal válla alá. Veséje és lépe is károsodott. Mária beperelte a ceglédi kórházat.

– Védencem esetében a kórház megsértette az elvárható gondosság elvét – vélekedik dr. Ábrahám László ügyvéd. – Egy hüvelyi ultrahang elvégzése elég lett volna, hogy elkerülje a maradandó testi károsodást. Álláspontunkat orvos szakértők is alátámasztják.

A ceglédi kórházban nem nyilatkoztak, de ennek ellenére az édesanya nem adja fel a harcot.

 

Nem adja fel a megcsonkított kismama

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top