Aktuális

Felemás siker Alicia Keys digitális halála

Túl lassan gyűlt a pénz a jótékonysági akcióra, és több sztár már nem tudta tovább elviselni a digitális halált. Egy milliárdoshoz fordultak, hogy húzza ki őket a csávából.
Forrás: Keep a Child Alive
Forrás: Keep a Child Alive

Amint arról korábban beszámoltunk, több sztár csatlakozott a „digitális halál” jótékonysági akcióhoz. Többek között Lady Gaga, Justin Timberlake, Alicia Keys és Usher is beleegyezett, hogy december első napjától kezdve egészen addig nem ír a Facebook- és Twitter-oldalára, amíg össze nem gyűlik egymillió dollár a jótékonysági alapba, amelyet az AIDS elleni küzdelemre fordítanak. Az akciót Alicia Keys alapítványa, a Keep a Child Alive szervezte.

 
A New York Post forrásai szerint egyes résztvevők arra számítottak, hogy akár 24 órán belül összegyűlhet a pénz, az akció szervezői is maximum egy hetet saccoltak. Hat nap után viszont még mindig csak 450 ezer dollárnál tartottak. Kezdett kínos lenni a helyzet, ráadásul a hírességek is nehezen viselték a digitális némasági fogadalmat. (Usher annyira nem bírta a Twitter-tilalmat, hogy már az egymilliós határ átlépése előtt nekiállt twitterezni.) Ezért aztán a milliárdos Stewart Rahr segítségét kérték, és rávették, hogy áldozzon félmillió dollárt a jó ügyre.

A kitűzött célt tehát végül sikerült elérni, de összességében nem bizonyult elsöprő, fényes sikernek az akció.
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top