Aktuális

Mi tesz sikeressé egy céges karácsonyi partit?

Közeledik az évet lezáró karácsonyi bulik ideje, ahol lehetőség nyílik megköszönni a munkatársaknak az egész éves kemény munkájukat, és egy jól sikerült estével emelni a motivációjukat. Mire érdemes figyelni a szervezésnél? Hogyan illik megjelenni egy ilyen eseményen?

Helyszín kiválasztása

Egy jó helyszín emelheti, egy rosszul megválasztott tönkreteheti a rendezvényt. A helyszín kiválasztásánál fontos, hogy könnyen megközelíthető legyen, és több helyiségből álljon, hogy azok is jól érezzék magukat, akik táncolni szeretnének, és azok is, akik inkább meghitt beszélgetésre vágynak.

Időpont megválasztása

Fontos, hogy az adott időpont előtt legalább 3-4 héttel informálni kell a munkatársakat a karácsonyi céges buli időpontjáról, hogy mindenkinek legyen ideje az adott estét szabaddá tenni.

Öltözet

A meghívón érdemes feltüntetni, hogy milyen az elvárt öltözet. Az általános szabály szerint inkább legyen valaki kissé túl-, mint alulöltözött.

Mi tesz sikeressé egy céges karácsonyi partit?

Program

Óriási a választék; jósnőtől kabaréjelenetig, kígyóbűvölőtől élő zenekarig minden megtalálható a rendezvényszervezők palettáján. A program összeállításakor érdemes figyelembe venni, hogy milyen korúak a munkatársak, milyen stílust preferálnak, mikor érzik jól magukat.
Egy jól megválasztott program azt az üzenetet közvetíti, hogy a cég vezetése ismeri a munkatársak ízlését és fontos számára, hogy mindenki jól érezze magát.

A céges parti a vezetőnek is remek alkalom arra, hogy munkatársait munkamentes környezetben jobban megismerje. Hallhat olyan információkat, visszajelzéseket, melyek a napi rutin során nem jutnának el hozzá.

A céges karácsonyi parti – társasági köntösbe bújtatott üzleti esemény, melyen a részvétel a cég vezetőinek és a munkatársainak is kötelező.

Érdemes időben érkezni, és lehetőség szerint minél több emberrel szót váltani. Fel kell készülni azokra a munkatársakra is, akik megpróbálják kisajátítani a vezetők figyelmét és saját teljesítményükkel vagy ötleteikkel végeláthatatlan öntömjénezésbe kezdenek. Az eseményt érdemes információcserére és a munkatársak jobb megismerésére, erőfeszítéseik értékelésére felhasználni, ezért a „ragadós” kollégáktól „bocsásson meg, de mások is várnak rám” felkiáltással gyorsan meg kell szabadulni, hogy a lehető legtöbb emberrel tudjon személyesen is szót váltani.

Ajándékozás

Sok helyen megszokott valamilyen kisebb egyenajándékot ajándékozni karácsonyra; a válság sajnos ezt is felülírta; van, ahol erre való hivatkozással már nemcsak ajándékozás, hanem karácsonyi vacsora sincsen. Az ajándékozásnál arra érdemes figyelni, hogy mindenki ugyanolyan ajándékot kapjon, ami lehetőség szerint ne készpénz legyen. A karácsonyi „pulykapénzt” négyszemközt vagy szűk körben, de semmi esetre sem nyilvánosan illik átadni.

A rázós helyzetekért kattints!

Mi tesz sikeressé egy céges karácsonyi partit?
Mi tesz sikeressé egy céges karácsonyi partit?
Miért nincsenek női vezérigazgatók?

 Mérgező munkahelyek – mobbing

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top