nlc.hu
Aktuális
Élmény jeltolmáccsal – Indul a 90 decibel Project

Élmény jeltolmáccsal – Indul a 90 decibel Project

Hivatalosan ma este indul a 90 decibel Project, amely siketek és nagyothallók számára kívánja akadálymentessé tenni a színházi előadásokat budapesti és vidéki teátrumokban.

Élmény jeltolmáccsal - Indul a 90 decibel ProjectOlvass tovább!
5 színdarab, amit látnod kell

A nyitány helyszíne a Centrál Színház, ahol Brian Clark: Mégis, kinek az élete? című darabja kerül bemutatásra jelnyelvi tolmács közreműködésével. A főszerepben Rudolf Péter.

Élmény jeltolmáccsal - Indul a 90 decibel ProjectA 90 dB Project azzal a céllal jött létre, hogy a társadalmunkban jelentős számban jelen lévő siketek és nagyothallók ne maradjanak ki a színházi kultúrából, s jeltolmács segítségével egyenlő eséllyel látogathassák a színházak előadásait. Ezen tevékenységen keresztül a 90 dB aktív szerepet kíván vállalni a pozitív társadalmi változásban és szemléletváltásban, amely a fogyatékkal élők integrációját és esélyegyenlőségét segíti elő. Az előadások minden esetben az integráció jegyében jönnek létre, tehát halló és siket nézők együtt ülnek a nézőtéren. Eddig négy színház csatlakozott a kezdeményezéshez: a Nemzeti Színház, a Centrál Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a Miskolci Nemzeti Színház.

A 90 dB Project további célkitűzése a hazai színházi jeltolmácsok folyamatos képzése külföldi szakemberek közreműködésével, valamint a siketek és nagyothallók integrációja a zene és a tánc világába.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top