nlc.hu
Aktuális
Mától büntetik a BKV-megállókban dohányzókat

Mától büntetik a BKV-megállókban dohányzókat

Az első napokban a közterület-felügyelők először szóban figyelmeztetik a tiltott helyen dohányzókat. Ha nem hagyják el a területet vagy nem nyomják el a csikket, akkor 30 ezer forintot kell fizetniük

Mától büntetik a BKV-megállókban dohányzókatOlvass tovább!
Percek alatt okoz génkárosodást a cigaretta

Évente ezer pincér halálát okozza a passzív dohányzás

Sokkoló arcképekkel a dohányzás ellen

A főváros közigazgatási területén belül valamennyi BKV-megállóba kihelyezik a figyelmeztető táblát. A dohányzási tilalom betartását kizárólag a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik majd. A szabály értelmében tilos lesz dohányozni a megállók korláttal elválasztott részein, az érintett járdaszigeteken. A megállót jelző táblától számított, járműfajtánként eltérő nagyságú területen ugyancsak nem szabad dohányozni – közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója.

A Fővárosi Közgyűlés december 15-ei ülésén egyhangúlag fogadta el Tarlós István főpolgármester javaslatát, amelynek értelmében nem lehet majd rágyújtani az autóbuszok, a villamosok, a trolibuszok, a fogaskerekű, a sikló, a libegő és a HÉV megállóiban. Korábban a játszótereken, a környezetükben és az aluljárókban tiltották meg a fővárosi képviselők a dohányzást.
Forrás: Hír24.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top