Aktuális

Nem tiltják meg az abortuszt

Korábban elhangzott, hogy az új alkotmány szigorítaná a jelenleg érvényben lévő magzatvédelmi törvényt. Most úgy tűnik, mégsem lesz változás.
Nem tiltják meg az abortuszt 10 nő, aki vállalta az abortuszt

Az új alkotmány nem változtatja meg a jelenleg érvényes magzatvédelmi szabályokat – hangsúlyozta Surján László kereszténydemokrata EP-képviselő a Fidesz–KDNP-frakciószövetség siófoki ülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.
Mint hozzátette, ennek rögzítésével elejét akarják venni annak, hogy a témával kapcsolatban – esetleges téves feltételezések miatt – vita induljon.

Korábban az hangzott el a az alkotmányt előkészítő bizottság elnökének, Salamon Lászlónak a részéről, hogy szigorúbb védelemre szorul a magzati élet, hogy ne lehessen „szemölcsként” tekinteni a magzatokra. Azt mondta, nem jelentene teljes abortusztilalmat, ha az új alkotmányba bekerülne az emberi élet fogantatással kezdődő védelme, de ahogy fogalmazott: „(…) a magzati élet feletti döntés a továbbiakban megszűnne puszta önrendelkezési kérdés lenni”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top