Aktuális

Milliókat lopnak el a naiv asszonyoktól a jósok

Olykor sajnos nem olcsó mulatság megtudni, hogy mi minden vár ránk még az életben. A jövőbe látni akaró nők naivságát használta ki egy csaló jós, aki milliókat lopott el egy asszonytól. Szerencsére van valaki, aki a segítségére sietett.
Milliókat lopnak el a naiv asszonyoktól a jósokJósolj magadnak kávézaccból és kiderül, mi vár rád!

Gomba módra szaporodnak azok a magukat különleges képességűnek mondó jósok, akik azt állítják: képesek megmondani a jövőt, alkalmasint még a rontást is le tudják venni valakiről, hogy azután boldog, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ott vannak tévékben, újságokban, mondják a jövőt kártyából, tenyérből, kávézaccból, vagy egyszerűen ránézésre. A nép pedig – főleg a hölgyek – megy, jósoltatnak, hisznek, hiszen hinni akarnak, s a végén persze fizetnek. Nem is keveset. Sőt vannak olyanok, akik olyannyira megbíznak a jövendőmondókban, hogy egész vagyonukat odaadják… Így járt Niki is.

– Örököltem, és az üzletem is hozott egy kis pénzt, de a magánéletem romokban hevert, amikor Ildikóval találkoztam. Ő állította: a pénz miatt rontás szállt a családomra, meg kell tisztítania a vagyont – meséli Niki. – Először kétmilliót vitt el, két napra rá újabb kétmilliót vett magához. Azt ígérte, elviszi egy szent helyre, ott megtisztítja és három hét múlva visszakapom. Egy hét múlva azonban felhívott, mondván, a rontás erős, nagyobb összeget kell ártalmatlanítania – emlékszik Niki, aki ekkor, tavaly februárban 16,5 milliót adott át Ildikónak. De ő ezzel sem érte be: március 3-án újabb 7,6 milliót vett magához megtisztító szertartásra. – Ekkor az első határidő már lejárt, de amikor rákérdeztem, mikor hozza vissza a pénzt, azt mondta, rengeteg a dolga, néhány napon belül felhív. Ez az ígérgetés júniusig tartott, amikor is végleg kikapcsolta a telefonját – folytatja Niki, aki ekkor rájött: rossz emberre bízta a pénzét, ezért segítséget kért egy másik látótól.

Nenus, a segítő
Nenus, a segítő

Nenus, a tisztán látó nem is sokat tétlenkedett: ügyfélként bemutatkozva megkereste a jóst, akiről kiderült, az igazi neve Szilvia. Sajnos azonban a dörzsölt jósnő hamar rájött a cselre.

– Rögtön közölte, hogy hamis születési dátumot adtam, és lecsapta a telefont – magyarázza Nenus, aki szerint Szilvia nagyon is otthon van az ezotériában, nehéz dolguk lesz vele. – További károsultakat keresünk, aztán feljelentést teszünk a rendőrségen – ismertette Nenus a taktikát. 

Azóta egyébként többen is jelentkeztek, hogy őket is megkárosította a csaló jósnő. 

Azzal szédítette áldozatát, egy idős asszonyt a Medália néven hirdető jósnő Balatonlellén, hogy egymillióért leveszi róla az átkot. – Ismeretlen tettes után nyomozunk, de az eddigi adatok szerint úgy tűnik: a hasonló elkövetési mód ellenére nem azt a tettest keressük, akit a Békés és Fejér megyei kollégák – tájékoztatott Futtató Norbert, a Veszprém Megyei RFK helyettes szóvivője.  

A meglopott nő, Niki, és a tisztán látó Nenus most a csaló jósok ellen vették fel a küzdelmet. 

Való igaz, hogy nem minden magát jósnak mondó kókler, s biztosan vannak, akik őszintén segíteni szeretnének, de milliókat talán nem kell idegenekre bízni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top