Aktuális

Rejtélyes betegség: 25 kilós a 20 éves lány

Noémi súlyos betegséggel küzd, de ez nem tartja őt vissza attól, hogy másokon segítsen. Az orvosok tétlenül nézik, ahogy egyre csak fogy és fogy. Ám Noémi nem adja fel, hiszen szíve tele szeretettel, főleg a folyamatosan diétázó lányok felé...
Rejtélyes betegség: 25 kilós a 20 éves lány8 éves lányát botoxoltatja az anya

A nők többsége a szívét-lelkét odaadná, hogy lefogyjon pár kilót. Diétázunk, sanyargatjuk a testünket, és remegve nézünk a tükörbe nap mint nap, hogy hátha lement már az a fránya pluszsúly, ami rettenetesen zavar minket.

Ám van egy magyar lány, a húszesztendős Fekete Noémi, aki mindenét odaadná, ha hízhatna egy kicsit. 

A betegsége ellenére is mosolygós, bizakodó Noémi szinte az összes kórházban megfordult már különös betegségével. Ám az orvosok mai napig nem találnak magyarázatot arra, hogy az amúgy makkegészséges lány miért csak 25 kilót nyom.
– Már a születési súlya is kicsi volt, de a kórházból még 5 dekával kevesebbel vittem haza – mesélte Feketéné Zsuzsa, Noémi édesanyja.

Fekete Noémi alig 25 kiló
Fekete Noémi alig 25 kiló

– Innentől aztán folyamatos orvos- és kórházlátogatásokkal telt az életünk. Pár éves korától már genetikusokhoz vittük, de ők sem tudtak semmit mondani. Tucatnyi természetgyógyászt kerestünk fel, csodaszereket és diétákat próbáltunk ki, mégsem vezetett egyik sem eredményre. Most egy újabb genetikai vizsgálat eredményét várjuk Debrecenből – magyarázta Zsuzsa.
Ma Noémi 20 éves, és 146 centis magasságához képest épphogy 25,6 kiló. Pedig nem válogatós, nem diétázik, imádja a sütiket. A lány azonban annak ellenére optimista, hogy a betegsége miatt számtalan kegyetlenségnek volt kitéve.
– Középiskolában brutálisan bántak velem – mondta a lány, miközben egy franciakrémessel birkózik. – Undorító szavakkal telefirkált cetliket tettek a táskámba, gúnyoltak, sőt egy társkereső oldalra is feltettek „mindent bevállalok” címszóval. Ezek után még az utcára sem mertem kimenni, mert ott is zaklattak emiatt. A tanáraim nem álltak ki mellettem.
Időnként  órákig bőgtem a szobámban. Aztán megráztam magam, hiszen rengeteg barát és a szerető családom vesz körül, terveim vannak a jövőre nézve! – mesélte mosolyogva Noémi, aki ma már másik iskolában, izgatottan készül az érettségijére, és beiratkozott egy hastáncórára is.
– Megesett, hogy  szülők írtak nekem, hogy öntsek lelket az ő, hasonló betegségben szenvedő, vagy éppen folyamatosan diétázó gyerekükbe. Örömmel segítettem, hiszen mára megerősödtem. Mindenkinek segíteni szeretnék, akiknek problémája van a testsúlyával. Én vagyok a jó példa arra, hogy a vékonyság átok is lehet, és örüljön az, aki képes meghízni. Bikiniben járok strandra, és van egy olyan megérzésem: megtalálják a megoldást a betegségemre! S addig is segíteni szeretnék!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top