Aktuális

Milliókért rendelt élő fákat a templomba Kate Middleton

A brit királyi esküvő előkészületei már a finisben: az utolsó simítások egyike az volt, hogy befásították a frigy helyszínét, a Westminster-apátságot. A többtonnányi növény telepítése több ezer fontba került.

 

 Leszajházták Kate Middletont

Vilmos herceg választottja, Kate Middleton több mint négytonnányi növényt rendelt, köztük nyolc hétméteres fát is, hogy egy igazi, pazar angol kertet idézzen a pénteki kézfogón a templom belseje. Shane Connolly, a királyi esküvő főkertészének, illetve virágdizájnerének vezetésével mintegy fél tucat angol mezei juhar került be a történelmi katedrálisba, hogy pénteken egy élő sétányon vonulhassanak fel a vendégek.

Minden egyes fát a Mr. Connolly által tervezett edényekben helyeztek el, amelyeket a walesi herceg highrove-i birtokának kézművesei készítettek. A fásítás költségeit úgy 50 ezer fontra (kb. 15 millió forint) becsülik – ami nem igazán felel meg a Szent James Palota eredetileg eltervezett spórolós elképzeléseinek. Királyi források szerint az esküvő vezető kertészétől származott az élő sétány ötlete, amelybe Kate azonnal beleszeretett.

Milliókért rendelt élő fákat a templomba Kate Middleton
Milliókért rendelt élő fákat a templomba Kate Middleton

Egy modern hercegi ara ugyanakkor kellően környezetvédő is: kizárólag azzal a feltétellel engedélyezte kertészének az apátság befásítását, hogy csak szezonális növényeket hozhatnak, amelyeket az esküvő után azonnal visszaültetnek a szabadba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top