Aktuális

Több hely lesz a női pénztárcákban

Jó hír azoknak, akiket halálra idegesít a kártyáktól, igazolványoktól duzzadó pénztárca: jövőre egyszerűbbé válhat rendszer. Legalábbis ami a hivatalos okmányokat illeti.
Több hely lesz a női pénztárcákban Egy rossz állás jobban árt az egészségnek, mint a munkanélküliség

Amikor végre megszabadultunk a notesz nagyságú személyiktől, jogosítványoktól, naivan azt hihettük, minden sokkal egyszerűbb lesz, elvégre már nem kell egy komplett irodát a táskánkban cipelni, ha elindulunk otthonról. Ezzel egy időben viszont azzal is szembesültünk, hogy nincs az a pénztárca, amiben egyszerre jutna hely az iratoknak, a bankkártyának, a pontgyűjtő füzetkék és törzsvásárlói kártyák kollekciójának.

Jó hír tehát a helyhiánnyal küzdőknek, hogy 2012-től várhatóan egységesítik az állam által kibocsátott okmányok rendszerét. Mivel jelenleg az a legnagyobb probléma, hogy szinte mindegyik más technológia alapján készült, először ezt hangolná össze a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala.

Vetési Iván, a hivatal elnöke elmondta, hogy a tervezet szerint egységesítenék az okmányok azonosításra való alkalmasságát, vagyis a jogosítványoddal éppúgy igazolhatod, hogy te vagy te, mint a személyiddel vagy a tb-kártyáddal.

Az már csak hab a tortán, hogy az intézkedést követően az okmányirodai ügyintézés is egyszerűbbé válhat. Eddig ugyanis minden alkalommal, ha valamelyik iratunk lejárt vagy elveszett, újra és újra sorba állhatunk, hogy űrlapok millióinak kitöltésével végre hozzájussunk az új példányokhoz. Jövőre azonban már az is elég lesz, ha egyszer jóváhagyjuk, hogy a korábban bediktált információkat felhasználják a későbbiekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top