nlc.hu
Aktuális
Nevet a Facebookról: Like lett egy kislány neve

Nevet a Facebookról: Like lett egy kislány neve

Voltak már nálunk is furcsa névadások – gondoljunk csak az évekkel ezelőtt Fradikának keresztelt kisgyerekre –, de egy izraeli párt most egyenesen a legnagyobb közösségi portál ihletett meg: kislányuk a Facebookról ismert Like (tetszik) nevet kapta.
 Óriási felelősség: mi legyen a gyerek neve?

A Facebook forradalmat idéz elő napjainkban” – indokolta a különleges névválasztást az apa, bár hozzátette, lányából azért nem akar forradalmárt nevelni. „Azt gondoltuk, ha a barátok és ismerősök meglátják az első képet a babáról, és rákattintanak a like, azaz tetszik gombra, akár lehetne ez is a kislány neve” – jegyezte meg.

Nevet a Facebookról: Like lett egy kislány neveAz apa elmondása szerint környezetük még mindig nem hiszi el, hogy ez lett a csemete neve. Nevetve megjegyezte, hogy a névadás előtt megkérdezte a kicsit is, de ő „nem válaszolt”. A családnak már van két kislánya, ők a Dvas (méz) és a Pie (pite) nevet viselik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top