Aktuális

Tizenhat évre börtönbe kerül a gyerekeit megerőszakoló apa

Megerőszakolta, verte és éheztette óvodás korú kislányát, és nevelt fiát az a dunavecsei férfi, akit ezért hosszú időre rács mögé küldött a bíróság. A feleségét is elítélték, amiért semmit nem tett a gyerekekkel fajtalankodó férje ellen, pedig előfordult, hogy végignézte az erőszakot.

Olvasd el további friss híreinket is!

Lemondott a szexuális erőszakkal vádolt IMF-vezér

Jogerősen tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a dunavecsei férfit, aki éveken át fajtalankodott vér szerinti lányával, valamint a nevelt fiával is. Feleségét szintén bűnösnek találták, ő négy évet kapott, amiért hagyta megerőszakolni a gyerekeit, illetve veszélyeztette őket.

Tizenhat évre börtönbe kerül a gyerekeit megerőszakoló apaA 42 éves férfi és a 26 esztendős nő még 2000-ben házasodott össze, együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatában, 1996-ban született kisfiút, majd a 2001-ben világra jött közös lányukat is.
A férfi hetente többször is fajtalankodott az akkor óvodás korú nevelt fiával, akit fenyegetéssel, veréssel kényszerített arra, hogy ezt eltűrje. A kisfiú próbált édesanyjától segítséget kérni, az asszony azonban nem fékezte meg a férfit, pedig volt, hogy szemtanúja volt az erőszaknak. 2005-től, amikortól a kislány óvodás lett, a férfi vele is napi rendszerességgel, sőt időnként naponta többször fajtalankodott. A kisfiú húga miatt is megpróbálta anyja segítségét kérni, de ő annyit mondott erre a fiának, hogy ne figyeljen oda, amikor a férfi a „húgával szexel”.

Végül a házaspárra azután csaptak le, hogy a fiú az iskolában a barátjának és nevelőinek is beszélt a történtekről. A hatósági eljárás során fény derült arra, hogy a gyerekekkel egyébként is szörnyen bántak: amíg a rakodómunkásként dolgozó férfi keresetéből és a segélyekből futotta, maguknak élelmiszert, édességet, üdítőitalokat vettek, de a kicsiknek nem adtak, az otthon lévő nő heteken át nem főzött. Előfordult, hogy a gyerekek éheztek, és a szomszédok etették meg őket.

A székletvisszatartási-problémával küzdő kisfiút nem vitték orvoshoz, hanem kigúnyolták, és rendszeresen meg is verték. A férfi a feleségét is bántalmazta a gyerekek előtt, de az is gyakori volt, hogy a kislány és a kisfiú jelenlétében végeztek önkielégítést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top