Aktuális

Egymillió dollárért engedik ki a megvádolt Strauss-Kahnt

A felesége által kibérelt New York-i lakásban lesz házi őrizetben az IMF lemondott vezére, miután a bíróság beleegyezett abba, hogy elhagyja a börtönt. Ennek azonban egymillió dollár volt az ára, ennyit kellett Dominique Strauss-Kahnnak óvadékként letennie. Ráadásul a rá vigyázó őrt is neki kell fizetnie.

Egymillió dollárért engedik ki a megvádolt Strauss-KahntItt megnézheted a szexuális erőszakról készült videót:

Netes animáción támad a pucér IMF-vezér

Hivatalosan vádat emeltek csütörtökön Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatója ellen. A bíró ugyanakkor egymillió dolláros, készpénzben letétbe helyezett óvadék fejében beleegyezett abba, hogy a szexuális erőszakkal vádolt 62 éves politikus-közgazdász börtön helyett házi őrizetbe kerüljön.

Strauss Kahn és felesége, Anne Sinclair
Strauss Kahn és felesége,
Anne Sinclair
Fotó: MTI

Az őrizetben 24 órás megfigyelés alatt lesz, és elektronikus nyomkövetőt kell viselnie. Strauss-Kahnnak magának kell fizetnie a mellé kirendelt fegyveres őrt, szökése esetére pedig 5 millió dolláros biztosítékot kellett felajánlania.

Strauss-Kahn felesége, Anne Sinclair New Yorkban bérelt egy lakást, ahol a bírósági eljárás alatt mindketten lakni fognak. A botrányba belebukott volt IMF-vezérnek még egy éjszakát kell rács mögött töltenie, utána engedik ki. A politikus-közgazdász hétfő óta volt vizsgálati fogságban, miután a hétvégén egy New York-i szálloda szobalánya azzal vádolta meg, hogy rátámadt és zaklatta.

A védelem hivatalosan június 6-án fejheti ki álláspontját a bíróság előtt, majd az esküdtszék dönt arról, hogy tárgyalhatónak tartja-e az ügyet.

Az IMF vezetéséről lemondó levelében csütörtökön a volt vezérigazgató határozottan cáfolta az ellene felhozott vádakat, továbbra is azt állítja, hogy ártatlanul gyanúsították meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top