Aktuális

A pilóták hibája miatt zuhant le az Air France-gép

A tenger mélyén megtalált fekete doboz adataiból az derült ki, hogy a pilóták hibája miatt zuhanhatott le két évvel ezelőtt a Rio de Janeiróból Párizsba tartó Air France-járat. A kiszivárgott információk szerint a gép pilótái többször is hibáztak.
Felhozták az első holttestet a lezuhant Air France-gép roncsából

A pilóták hibája okozhatta az Air France légitársaság gépének katasztrófáját 2009-ben, erre utalnak a repülő nemrég megtalált fekete dobozaiból kinyert információk – értesült a The Wall Street Journal című amerikai napilap.

A pilóták hibája miatt zuhant le az Air France gépAz újság szerint a sebességmérők hibás működése elterelte a pilóták figyelmét a gép más létfontosságú rendszereinek működéséről. Így miközben a repülő erős légáramlatokon ment át, a pilóták nem tartották be az ilyen esetekre vonatkozó előírásokat. A pilótafülkében lezajlott és rögzített utolsó percekben a pilótákat állítólag zavarba jöttek a riasztásoktól, amelyeket a különböző automata repülésirányító rendszerekből érkeztek, és nem orvosolták idejében a felmerült technikai problémákat.

A francia légitársaság 2009. június 1-jén Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata az Atlanti-óceánba zuhant. A gépen 228-an – köztük négy magyar állampolgár és egy szlovákiai magyar – utaztak, a katasztrófát senki sem élte túl.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top