Aktuális

Szóbelikkel folytatódik az érettségi időszak

Mától hat napon át izgulhatnak az emelt szinten érettségiző diákok, ugyanis elkezdődtek a szóbelik. Több mint 30 ezer diák vizsgázik 57 tantárgyból.

Az emelt szintű vizsgákat a vizsgaszervezésre kijelölt hét megyei kormányhivatal szervezi. Ők jelölik ki a háromfős bizottságok tagjait is, akik a szóbeli tételeket az Oktatási Hivataltól kapták meg.

Elkezdődtek az emelt szintű szóbelikA diákok teljesítményét az adott tantárgyi bizottság tagjai jogszabályban rögzített szempontok alapján, egyéni értékelőlapon külön-külön értékelik, majd javaslatot tesznek az érettségi vizsgabizottságnak, hogyan minősítsék a feleletet.

A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, amelyet a vizsgaszervező kormányhivatal küld el az illetékes érettségi vizsgabizottságnak.

A középszintű szóbeli vizsgákra az emelt szintű szóbelik után, június 14-től 28-ig kerül sor, vagyis még a hónap végéig izgulhatnak a diákok, és persze a szülők. És még csak utána jönnek a felvételi ponthatárok!

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top