Aktuális

Pedofilok miatt tiltották be a feszülő ruhát egy iskolában

Egy középiskola elrendelte, hogy tanulói csak visszafogott ruhákat viselhetnek. Így akarják megfékezni a pedofilokat, akik a szűk nadrágos fiúkra és a miniszoknyás lányokra buknak.

Nagy vitát váltott ki, hogy egy glasgow-i középiskola levélben kérte a tanulók szüleit arra, hogy felügyeljék gyerekeik iskolai öltözékét, mert a környéken állítólag szűk nadrágos fiúkat fényképeznek szexuális bűnözők. Azok a gyerekek, akik nem tartják be az új előírásokat, nem vehetnek részt az iskolai kirándulásokon. Az iskola levelében az áll, hogy meg kell előzni, hogy a gyerekek a „szexuális predátorok” célpontjává váljanak, akik a miniszoknyás lányok és feszülő nadrágos fiúk fotóit az interneten terjesztik.

Pedofilok miatt tiltották be a feszülő ruhát egy iskolábanA szülőknek nem tetszik az intézkedés, és sok gyerek sem akarja betartani a szigorú szabályokat. Egy szülő azt nyilatkozta, kizárt dolog, hogy a ruhák tartanák vissza a pedofilokat. Arra is hivatkoznak, hogy hatékonyabb intézkedésekre lenne szükség a felesleges pánikkeltés helyett. A szülők azt is nehezményezik, hogy olyan ruhákat írna elő az iskola, amelyeket csak drága márkaboltokban lehet megvenni.

A skót pedagógusszülők tanácsa is úgy véli, nincs szükség ilyen sokkoló intézkedésekre. Szerintük hasztalan, ugyanakkor veszélyes is lehet összefüggésbe hozni az öltözéket a pedofíliával, mert ez azt jelentené, hogy a fiatalok maguk is felelősek a szexuális bűnözés terjedéséért. 

A rendőrség szerint ugyanakkor a körzetben nem volt még hasonló incidens. Egy iskolai forrás azt állította, hogy az intézkedésről egy korábbi eset miatt döntöttek. 2007 és 2010 között ugyanis egy 39 éves, az iskola közelében élő férfi, Barry McCluskey az interneten tanulólánynak tettetve magát 49 diákkal lépett kapcsolatba.

Az iskola szerint a szerény öltözködés visszafoghatja a pedofilokat. A glasgow-i városi tanács szóvivője szintén azzal érvelt, hogy széles körben folytattak konzultációkat, mielőtt az új, drákói szabályokat megalkották – a tanulók védelme érdekében. Te mit szólnál, ha a gyerek iskolájában öltözködési szabályok lennének a bűnözők távol tartása érdekében?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top