Aktuális

Eladta veséjét egy iPhone-ért

Egy kínai tinédzser kioperáltatta fél veséjét, hogy az árán Apple termékeket vásárolhasson – borzolta a kínai közvéleményt a helyi média a napokban.
 Szervdonor a börtönben: van-e kiskapu a veseátültetésre váró Saroltának?

A Cseng nevű, 17 éves fiú az interneten ismerkedett össze egy szervkereskedővel, aki 20 000 jüant, azaz kb. 560 000 forintot ajánlott egy veséjéért. A fiú rövid gondolkodás után ráállt az üzletre, és április 28-án elutazott a Hunan tartománybeli Csencsou város sebészeti klinikájára, ahol beleegyezésével kioperálták az áruba bocsátott szervet.

A tini már a hazautazás napján megvette az áhított divattermékeket: egy vadonatúj iPad2 táblagépet és egy iPhone-t.

Az ügy azért pattant ki, mert a fiú édesanyja gyanút fogott: egyrészt véres volt a gyerek vizelete, másrészt arra sem tudott elfogadható magyarázatot adni, hogy honnan szerezte a két drága kütyüt. Az anyai faggatás hatására Cseng végül mindent bevallott, úgyhogy az anyja még aznap jelentette az esetet a rendőrségnek.

A hírek szerint a nyomozás egyelőre nem járt sok sikerrel: a szervkereskedő mobilon elérhetetlen, a kórház pedig azzal védekezik, hogy a műtétet végrehajtó osztály nem a kórház-igazgatóság, hanem egy Fucsien tartománybeli üzletember irányítása alatt áll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top