Aktuális

Az emberek igénylik a rossz minőségű ételeket

Chips vagy alma? Üdítő vagy víz? Nagyon úgy néz ki, hogy az állam a hamburgeradó segítségével meghozza a döntést helyettünk. Soma különvéleménye.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

A hír:
Döntött a kormány a népegészségügyi termékadóról, közismert nevén a hamburgeradóról, amelyet szeptembertől vethetnek ki az egészségtelen élelmiszerekre. Amennyiben a parlament is megszavazza, szeptember 1-jétől adót kell fizetni azon élelmiszerek után, amelyeknek a fogyasztása bizonyítottan egészségtelen, így a magas cukor-, só-, szénhidrát- vagy koffeintartalmú ételek, italok után.
    
Soma különvéleménye:
Egyetértek azzal, hogy legyen következménye az embereket mérgező sok-sok szemét piacra kerülésének. Másrészt viszont már annyiféle adó van, amennyit az ember a legrosszabb álmában sem tudott volna elképzelni!  A túl sok láblóbáló között a kevés adófizetőről a bőrt is lerángatják.

Az emberek igénylik a rossz minőségű ételeketAz egészségtelen élelmiszerekre kivetett adó igen bőséges pénzt hozhat a kormánynak, ugyanis a jelenleg piacon levő élelmiszerek jó része egészségtelen. Az viszont nagyszerű, hogy az ebből befolyt pénzből nagy energiát fektetnek majd a sportra, a népegészségügyi felvilágosításra és a tudatos életmód népszerűsítésére. Hogy mindez majd mennyire fékezi meg cukros üdítőkön és rossz minőségű hamburgereken élőket (ne felejtsük el, van igazi hamburger is, meg is lepődtem Mexikóban, amikor az utcai, roston sütő árustól vett isteni húsos szendvicset így nevezték…), vagyis mennyire csökkenti le a szemét anyagokkal telített élelmiszeráru iránti sóvárgásukat a drágulás, majd meglátjuk.

Számomra már az is rejtély, hogy hogy létezhet ennyi rossz minőségű, műanyag ételt áruló kajálda? Hogy tudtak így elszaporodni? Ezek szerint ezt szeretik az emberek… (Számomra a tömeg ízlése és szokásai nagyon sokszor érthetetlenek. Pl. több százan képesen voltak a múzeumok éjszakáján az agyaghadsereges kiállításra 2-3 ÓRÁT sorban állni, miközben szeptemberig megnézheti bárki a kiállítást.) Igen, az emberek tömegei kifejezetten igénylik a rossz minőségű ételeket, zenéket, tévéműsorokat, és amint kint, úgy bent. Szemetet esznek, szeméttel tömik az agyukat (4 és fél óra az egy főre jutó tévézés, nagyon durva!…) , és az érzelmek között is igen sok a „szemét” (irigykedés, rosszindulat stb.).

Ahhoz, hogy ez változzon, mélyebbre kellene menni. Jó ötlet, de nem elég a szemét drágítása és a tudatos életmód népszerűsítése. Pontosabban a tudatosságot nem elég csak a fizikai szinten megragadni! Egy óriási paradigma-, azaz szemléletváltás előtt vagyunk, itt az idő, hogy ráhangolódjunk arra, hogy több szemét fog kipucolódni és romba dőlni, mint azt sejtjük. El kell kezdeni az idejétmúlt dolgokhoz – a nem valódihoz – való ragaszkodásokat elengedni, és sokkal jobban befele figyelni, mint valaha. Képesnek kell lennünk meghallani, hogy mit akar a lelkünk, és persze mit a testünk. Hiszen azok vagyunk, amit megeszünk, és bármely szinten beveszünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top