Aktuális

Tabutéma, ki mennyit keres

Te sem tudod, mennyit keres a kollégád, akivel minden nap együtt ebédelsz? És kényelmetlenül érzed magad, ha az anyagiakról esik szó? Ezzel egyáltalán nem vagy egyedül.

Tabutéma, hogy ki mennyit keresA pénz tabutéma a legtöbb ember számára, amiről még a közeli barátainkkal vagy munkatársainkkal sem szívesen dumálunk. Mindez nemrég egy kutatásból is kiderült. A hír valószínűleg sokak számára nem meglepő, de hogy ennyire tabu lenne a kenyérre való, arra azért nem számítottunk: az emberek kétharmada nem hajlandó megosztani pénzügyeinek részleteit az ismerőseivel.

Vannak még dolgok, amelyekről többnyire mélyen hallgatunk: például a súlyunkról, a kapcsolatainkról és az egészségünkről, legalábbis az angliai közvélemény-kutatás szerint. A nemek között egyébként vannak különbségek a titkolózást illetően: a férfiak nyitottabbak a barátaikkal, mint a nők, ha a fizetés vagy a párkapcsolat kerül szóba. A gyengébbik nem képviselői pedig inkább a családtagokkal osztanak meg bizalmasabb dolgokat.

A válaszadók nem indokolták meg különösebben azt, hogy miért kezelik tabuként az anyagi dolgokat. A többség szerint ez egész egyszerűen nem az a témakör, amelyet a barátokkal vagy a kollégákkal kellene megvitatni. És mindössze minden tizedik megkérdezett mondta azt, hogy a partnere nem szeretné, ha pénzügyeiket az ismerőseikkel is megbeszélnék.

Azért akadnak témák, amelyeket szívesen vitatunk meg másokkal: ilyen például a fitnesz, a gyereknevelés vagy a lakóhely megválasztása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top