Aktuális

Életmentő gázolt el egy strandoló anyát

Egy parti életmentő ütött el egy homokban napozó nőt a járőrkocsijával. A bizarr balesetet ráadásul még az asszony gyerekei is végignézték. Szerencsétlen nyaraló épphogy túlélte a gázolást.
Erin Joyn és párja
Erin Joyn és párja
Fotó: dailymail.co.uk

A 33 éves Erin Joynt, aki tanár és három gyermek édesanyja, a családjával vakációzott Florida partjainál. Épp gyanútlanul sütkérezett a homokban, amikor egy járőrkocsi a jobb első kerekével a fejének ütközött. A nő anyósa azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a gyerekek is látták, mi történt az anyjukkal.

A baleset utáni pillanatokban a strandolók közül többen sikoltozást hallottak. A járőr, egy 21 éves fiatalember nagyon ideges volt, és azonnal segítséget hívott. A sérült asszonyt, aki a szemtanúk szerint a fülénél vérzett, kritikus állapotban szállították kórházba. Mostanra állítólag stabilizálták az állapotát, de beszélni még nem tud, csak kézjelekkel kommunikál.

A balesetet okozó fiatalember már öt éve dolgozik életmentőként, és eddig semmilyen panasz nem merült fel a munkájával kapcsolatban. A vizsgálatok még folynak ellene, a drogteszteket már elvégezték. Az ügyészség szóvivője szerint a fiú nagyon kikészült az eset miatt, azt mondta, nem látta a homokban fekvő nőt, és nagyon sajnálja a történteket. A parti mentők vezetője is kiállt a fiú mellett: szerinte nagyszerű életmentő.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A biztonságos járőrmunka egyébként szinte mindennapos téma a parti őrségnél, ez ugyanis nem az első baleset, amelyet járőrkocsi okozott. 2003 óta hatodszor fordul elő, hogy az életmentők járművükkel gázolnak el strandolókat. Májusban egy napozó nő karja, tavaly nyáron pedig egy másik asszony lába törött el hasonló gázolás következtében.

A floridai Volusia strandjain kilenc ember halt meg 1983 óta járműbalesetben. Az elmúlt évben két gyermek vesztette életét, igaz, azokat a gázolásokat nem a parti őrség alkalmazottai követték el. Azóta új jelzéseket léptettek életbe, és figyelmeztető táblákat helyeztek ki a partokon.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top