Aktuális

Csupasz kézzel védte gyerekeit a megvadult kutyától

Két kezével tartott távol egy nagy termetű kutyát a gyerekeitől egy fiatal anyuka. A dühöngő eb egy parkban támadt a családra, ahová ők piknikezni mentek.
Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

A 31 éves brit édesanya, Karen Greaves egy manchesteri parkban piknikezett ötéves fiával és négy hónapos kislányával, velük volt a spánieljük is. Éppen végeztek az uzsonnával, amikor hirtelen egy nagy testű bullmasztiff rontott rájuk a semmiből. A nő elmondta, hogy a dühöngő eb a szemük láttára szinte széttépte a kutyájukat. Azt mondta, mindent megtett, hogy megmentse a család kedvencét, de hiába.
 
A tajtékzó kutya ezután feldöntötte a babakocsit, amelyben a nő négy hónapos kislánya feküdt. Az anya ekkor rávetette magát az állatra, és kezeit az állkapcsai közé téve próbálta védeni a gyerekeit a legrosszabbtól. A nő kezei pedig súlyosan összeroncsolódtak, a kisfia a vérengzés láttán súlyos traumát szenvedett. Az anyát a manchesteri kórházba szállították, majd egy másik intézményben még egy speciális műtétet hajtottak végre a kezein. Az orvosok szerint a sérülései idővel begyógyulnak, de a félelem egy életen át elkíséri majd.

A vérengzést okozó kutya a gazdájával, póráz nélkül sétált a parkban, amikor váratlanul megtámadta a családot. A történteket körülbelül húszan nézték végig, többen próbáltak is segíteni, a megvadult állat gazdája is, de hiába.

A vérengző állatot elaltatták, a gazdája anyagi kártérítést ajánlott fel a családnak az őket ért sérelmekért. A szerencsétlenül járt anya és férje azt szeretné, ha ezután korlátoznák a kutyák sétáltatását a parkokban a gyerekek védelmében. „Sokkal komolyabb következményekkel is járhatott volna ez a támadás. Nem akarom, hogy más családok is átéljenek ilyesmit” – nyilatkozta az édesanya.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top