Aktuális

Fél óránál tovább nem tudunk titkot tartani

Pletykálkodni a legtöbb nő szeret, és egy kis ártalmatlan susmus a barátnőkkel még bele is fér. Más kérdés, ha személyes titokról van szó. Állítólag a többség még azt sem tudja sokáig magában tartani.
„Ezt most tényleg ne add tovább!”

Átlagosan 32 perc az az időtartam, ameddig mi, nők, képesek vagyunk megtartani egy titkot, legalábbis egy új felmérés szerint, amelynek során háromezer nőt kérdeztek meg. A résztvevők közül minden tizedik bevallotta, hogy képtelen titkot tartani, teljesen mindegy, mennyire személyes vagy bizalmas a téma.

A válaszadók 85 százaléka élvezettel hallgatja mások pletykáit. A megkérdezett nők fele bevallotta, egyszerűen szüksége van rá, hogy kiadja magából a titkait. A résztvevők 13 százaléka ráadásul szándékosan tovább is adja a pletykákat, hogy azok minél hamarabb elterjedjenek.

A kutatócsoport szóvivője szerint a 32 perc nagyon kevésnek tűnhet, de a mai világban egyáltalán nem az, ha arra gondolunk, hogy a modern technológia ennél még sokkal gyorsabb terjedést is lehetővé tesz, ráadásul térbeli korlátozások nélkül.

A pszichológus szakemberek szerint mindenkinek magának kell eldöntenie, mit mond el és mit tart magában. Célszerű, ha a barát vagy a családtag helyébe képzeljük magunkat, akiről a pletyka szól, és ha arra jutunk, hogy megbánthatjuk, ha megosztják a titkot, akkor jobb, ha inkább megőrizzük. Az árulást senki nem felejti el könnyen, egy jó barátságot pedig nem biztos, hogy megéri kockáztatni egy kis pletykálkodás kedvéért.

A felmérést a Simple kozmetikai márka megbízásából készítették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top