Aktuális

Óriásplakáton csókolózik a pápa

Kiverte a biztosítékot Vatikánban azt a hirdetési fotó, amelyen az egyházfő és egy egyiptomi imám egészen intim testhelyzetben látható.

Az olasz divatcég kénytelen volt visszavonni egy képet a gyűlöletellenes kampányhoz tartozó fotósorozatból, miután Vatikánban elfogadhatatlan provokációnak nevezték azt a hirdetést, amelyen XVI. Benedek egy iszlám vezetővel csókolózik. Habár egyelőre épp az ellenkező hatást váltotta ki, a kampány célja a Benetton szóvivője szerint a tolerancia és a globális szeretet elősegítése.

A sorozat egyébként több hirdetésből áll, amelyeken kivétel nélkül vezető politikusok smúzolnak, tegyük hozzá, a modern digitális megoldásoknak köszönhetően: Obama például Hugo Chavezzel, Angela Merkel pedig Nicolas Sarkozyvel kerül közeli kapcsolatba. A kampány elindulását követően egyébként a Fehér Ház is nemtetszését fejezte ki az elnöki csókok miatt: az amerikai elnök képmásának és nevének kereskedelmi célú használatát ugyanis nem engedélyezték, bár egyelőre nem kérték a képek eltávolítását sem.

Ez a kép már nem szerepel a kampányban
Ez a kép már nem szerepel a kampányban
Fotó: dailymail.co.uk

A sokkoló hirdetések már régóta főszereplői a Benetton tudatos kommunikációs stratégiájának. A cég szóvivője szerint a megbékélést szimbolizáló képekkel most arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a politika és a vallás célja elsősorban a párbeszéd és a kapcsolatok erősítése legyen, még akkor is, ha a nézetek ellentétesek. És ez a hozzáállás a Benetton képviselői szerint különösen most, a pénzügyi válság, az észak-afrikai és az athéni helyzet pillanatában fontos.

 
Mit szól ehhez Carla...
Mit szól ehhez Carla?…
Fotó: dailymail.co.uk
 
... és Michelle?
…és Michelle?
Fotó: dailymail.co.uk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top