Aktuális

Durván káromkodóbabán akadtak ki a szülők

Meghitt karácsonyeste, együtt a család, a gyerekek bontogatják az ajándékokat. Egyszer csak előkerül egy aranyos, beszélő baba, csakhogy amit mond, nem éppen alkalomhoz illő. Lett is belőle jó nagy botrány.
Ki gondolná, hogy káromkodnak?
Ki gondolná, hogy káromkodnak?
Fotó: toysrus.com

Sokan kerülhetnek ehhez hasonló, kellemetlen szituációba, ugyanis továbbra is kaphatók azok a játék babák, amelyek többek között a „You crazy bitch!” (magyarul nagyjából annyit tesz: Te őrült szuka!) mondatot ismétlik. Sok felháborodott szülő követeli a játékok visszavonását az üzletekből, de a kizárólagos forgalmazó játékkereskedelmi üzletlánc, a Toys’R’Us vezetősége elutasítja a kérést.

A cég szóvivője azt állítja, hogy a sértő kifejezés csupán gagyogás, és szerinte nem érkezett annyi panasz a babák miatt, hogy indokolt lenne a játék kivonása a boltokból. Egyes szülők azonban annyira kiakadtak, hogy azt nyilatkozták, el kellene égetni az összes beszélő babát. „Hallottam, mit mondott a baba. Nem szeretnék ilyet a gyerekemnek. Nagyon nem” – nyilatkozta egy amerikai anyuka.

A terméket egyébként „You & Me Interactive Play & Giggle Triplet Dolls” (Te és én interaktív játszó és kuncogó babatrió) néven árusítják, és három cumisüveges kisbaba tartozik egy csomagba. A játék ára 40 dollár (körülbelül 11 ezer forint).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top