Aktuális

Ez ment 2011-ben a Facebookon

Megjelentek a Facebook év végi listái a legtöbbet posztolt cikkekről és a legtöbb embert érdeklő témákról. A kép vegyes, mondhatni van minden – cunamitól az óriás krokodilig.

2011-ben sok minden történt: természeti katasztrófák, forradalmak és tovább mélyülő gazdasági válság. Téma volt bőven. A közösségi oldalakon viszont általában inkább kikapcsolódást és szórakozást keresnek a felhasználók, ezért talán nem meglepő, hogy nagyon sok beszélgetés témáját nem a politika vagy a környezetvédelem adta, hanem például a brit királyi esküvő vagy Charlie Sheen.

Mi újság a Facebookon?
Mi újság a Facebookon?

Ami a legnépszerűbb cikkeket illeti, a prímet mégis a New York Times egyik, a japán katasztrófáról szóló összeállítása vitte, amelyben a földrengés előtti és utáni műholdas képeket közöltek. Mondjuk talán ez az egyetlen komolyabb téma, mert a top tízes listán ezután az apa és lánya őrült táncától a Fülöp-szigeteki óriás krokodilig már minden van.

A legtöbbet egyébként többek között Osama Bin Laden, Steve Jobs és Amy Winehouse haláláról beszéltek a Facebookon. Mindez persze nem (csak) azt tükrözi, hogy mi történt, sokkal inkább azt, hogy mi foglalkoztatta az embereket 2011-ben. Az Egyesült Államokat és Kanadát például maga a Facebook, pontosabban egy videó, amelyet több mint hárommillióan néztek meg, és amelyben egy Miles Jai nevű arc osztja meg a véleményét a nézőkkel a közösségi oldal „tetszik az állapota” funkciójáról.

2009 óta a legnagyobb közösségi oldal minden évben kiadja az év végi emléklistákat a legtöbbet posztolt cikkekről és legnépszerűbb témákról világviszonylatban és országokra lebontva egyaránt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top