Aktuális

Zsiráf született a fővárosban

Féltestvért kapott a hat hete világra jött zsiráfbébi.

Zsiráf született a fővárosbanNem az első eset: idén már született zsiráf a Fővárosi Állat- és Növénykertben, és most a csapat másik nősténye adott életet egy borjúnak – anya és kicsinye jól vannak. Az apróság hat héttel fiatalabb féltestvérénél és valamivel kisebb nála: 168 centiméteres fejbúbmagassággal született, foltjai világosabbak. Az állatgondozóknak azt is sikerült megfigyelniük, hogy nőstényről van szó. Az apa ezúttal is a Jonas nevű zsiráfbika, így a most született kicsi voltaképp féltestvére alomtársának.

Ingrid, az anyaállat „első gyermekes szülő”, a gondozók így kénytelenek voltak letakarni azt az ablakot, amin keresztül a közönség betekinthetne a „szülőszobába”, máskülönben az anya nem szoptatná rendesen a kicsit – kaptuk a tájékoztatást az intézménytől. Amint az apróság megerősödik, természetesen a nagyközönség is láthatja majd.

Az Állatkert történetében eddig 27 zsiráfborjú született, és arra is volt már példa (1985-ben és 2002-ben), hogy egy évben két zsiráf is napvilágot lásson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top