Aktuális

Köztársaságielnök-választás – a közgazdász lenyomta a vécésnénit

Két hete találgatja az ország, ki az az államférfi, aki alkalmas az elnöki posztra. Jobb ötletünk van.

 

Fotó: Mester Anett
Fotó: Mester Anett

A héten mi is elvégeztük a magunk közvélemény-kutatását a kérdésben: ki legyen az új államfő. Ám megelégelve a férfiközpontú gondolkodásmódot, kizárólag nőkre szavazhattak az olvasók. Ütőképes mezőnyt állítottunk össze ügyelve arra, hogy az szakmailag is sokszínű legyen.

Az indulók között ott volt például Mester Dóra szexoktató, a Nők Lapja Café Szex&Más rovatának szakértője, aki reményeink szerint az általános megkönnyebbülés  édeni állapotát szabadítaná az országra. Borbás Marcsi, aki megkülönböztetés nélkül tekint emberekre és tárgyakra: báró Kleisenfeld borász régi családi történetei éppúgy könnyeket csalnak a szemébe, mint egy tál pörcös-juhtúrós puliszka (persze konzervatív recept szerint elkészítve).

Aki nincs a tévében, az nem is létezik, mint tudjuk. Tévés emberrel tehát nem lehet mellényúlni, főként, ha olyan meggyőző személyiség, mint Erős Antónia. Hiteles, szimpatikus, objektivitást sugárzó.
A sportolói múlt állítólag egyenesen determinál az ország első emberének posztjára, ezért meg sem kérdőjelezhető Papp Eszternek, a női magyar focibajnokság első helyezettje (Viktória FC)  több mint ezer perce gólmentes kapusának a rátermettsége. Akad olyan potenciális elnök is, aki sportol és eközben a világ egyik legjobb stratégája. Polgár Judit a fekete-fehéren túl is mattot adna az ellenfeleinek.

A Nők Lapja Cafénak arra az esetre is van forgatókönyve, ha a diplomákon és személyes hitelességen kívül az aktív kutatói múlt és a szakmai kiválóság is számít. A gyermekvédelmi szakember Herczog Mária például  minden bizonnyal csak hozzátenni tudna politikai életünk jelenlegi állapotához.
Igazi ütőkártyánk azonban Ági mama, “az ország vécés nénije”. Pontosabban a vállalkozó, író, ápoló Pivó Ágnes, aki luxusillemhelyeket üzemeltet, miközben testi, lelki, életvezetési, párkapcsolati elsősegélyt nyújt. Képzeletben toljuk ki ezeknek a békés szigeteknek a falait és ismerjük el: a vécévilágon túl is ránk fér egy kis szeretgetés.

Végül azonban Ági mama emberismerete és összes sportolónk minden tehetsége sem volt elég ahhoz, hogy a dobogóra juttassa őket; győzött a hagyomány és a racionalitás. Olvasóink jelentős táborral támogatták Mészáros Antónia közéleti-politikai riporter jelölését – a harmadik helyre juttatva őt. Határozottsága, tájékozottsága és tökéletes angolja 6,91 pontot ért a lehetséges 10-ből.
Szavazásunkon ezüstérmes Ferge Zsuzsa, akinél jobban senki nem ért ma Magyarországon a szegénységhez, és ez elegendő indoknak bizonyult – persze lehet, hogy sokan azt értékelték, hogy a statisztikai hibahatáron túlmutató mennyiségben bírált már el szakdolgozatokat. Ferge Zsuzsa egy stabil 7-essel nyomta le a mezőnyt.

Első helyezett, vagyis a Nők Lapja Café olvasóinak köztársaságielnök-jelöltje a felkínált lista alapján pedig nem más, mint Petschnig Mária Zita, az adu ász közgazdász. A Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, a közgazdaság-tudomány kandidátusa, aki dolgozott már a Magyar Nemzeti Banknál, a Dunaferr Rt.-nél, az Agrobanknál. Úgy tűnik, sokan az ország pénztárcáját is szívesen látnák a kezében. Mi részünkről egy 7,48-as eredménnyel irányítanánk rá a döntéshozók figyelmét.
A grémium lényegében mindenórás: bármikor megszülheti a döntést: ki legyen Magyarország következő köztársasági elnöke (aki vélhetően még vállalja is a posztot). Ha túl sokáig tartana a vajúdás, arra az esetre ezennel rendelkezésre bocsátjuk csupa a feladatra alkalmas, elismert nő nevét tartalmazó listánkat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top