Aktuális

10 nő, akire rábíznánk az országot

Ki legyen az új államfő? Az ország "államférfiai" láthatóan csak férfiban képesek gondolkodni. A Nők Lapja Café felszabadítja őket és kicsit besegít nekik. Következzen tíz elnökjelöltünk a szexoktatótól a tudós nőkig – tessék választani!

A TV2 Mokka című műsorában Kárász Róbert elszántan faggatott egy ellenzéki országgyűlési képviselőt, szerinte mégis milyen „férfi” legyen az államfő. Valahogy így: „Kiben érdemes gondolkodni (…), tudós, elméleti síkon dolgozó emberen, férfin, leendő államfőn vagy politikuson…” A kontextusból, illetve abból, ahogy a műsorvezető az ember szót precízen férfire pontosította, világossá vált, hogy az ideális államfőnél szokásjogi alapfeltétel az Y kromoszóma.

De beszédes lehet az is, hogy a Heti Világgazdaság aktuális címlapgrafikáján az Orbán Viktor miniszterelnökre hasonlító figura egy férficipőt kezében tartva keresi a gazdát (az egyébként nőnemű Hamupipőke történetére utalva).

Próbaképpen megkérdeztük az „utca emberét”, ők kit jelölnének. Spontán módon csak férfinevek hangzottak el, kifejezett kérésünkre pedig – említsenek nőket – többen nevettek egy sort, vagy őszintén meglepődtek. De volt olyan is, aki komoly arccal kifejtette: még nem „exponálta magát” olyan nő a tudományos életben, aki felérne a feladat szintjére.

A Nők Lapja Caféban nem gondoljuk, hogy ne létezne olyan magyar nő, akit személyisége és szakmai múltja alkalmassá tesz a poszt betöltésére. Aki népszerű, meggyőző, a lehetőségekhez képest független és letett már valamit az asztalra. Ha mást nem, egy diplomát, annak ugyanis szerintünk még mindig több hasznát venni fontos államügyi döntések meghozatalakor, mint egy férfi nemi szervnek.

Szavazz a Nők Lapja Café államfőnőjelöltjeire!

10 nő, akire rábíznánk az országotMester Dóra
Kell bárkinek magyarázni, miért tenne nagyon-nagyon jót az országnak, ha egy szexoktató lenne a köztársasági elnök? Legyen felszabadult, mosolygós és tökéletesen kielégített nemzet a magyar! A Nők Lapja Café Szex&Más rovatának szakértőjét a Sándor-palotába, és vezetésével újra mi leszünk a legvidámabb barakk!

Az értékelés véget ért!
Mester Dóra eredménye 1 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotMészáros Antónia
Az ország legképzettebb közéleti-politikai műsorvezetője a BBC-nél tanulta ki a szakmát. Fénykorában, amíg még megtűrte a királyi tévé, a legdörzsöltebb politikusok is nagy hónaljtócsákat izzadtak flanelingükbe Az Estében, ha ő volt a riporter. Tökéletes angolját szívesen hallgatnánk nemzetközi nagykutyák és főkolomposok társaságában is.

Az értékelés véget ért!
Mészáros Antónia eredménye 10 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotBorbás Marcsi
Talán az egyetlen valamirevaló jobb oldali érzelmű tévés személyiség, aki nem osztja meg végletesen ezt a fáradt országot. (Új műsora, a Gasztroangyal is egészen jó.) Kislányos érdeklődése a világ minden dolga iránt szerethetővé teszi – köztársasági elnökként tuti bebetonozná magát a népszerűségi lista élére. Ami „államférfiainknak” valahogy nem sikerül…

Az értékelés véget ért!
Borbás Marcsi eredménye 1 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotPapp Eszter
A női magyar focibajnokság első helyezettjének, a Viktória FC-nek, valamint a magyar válogatottnak a kapusa. Épp rekorddöntéssel van elfoglalva: már több mint ezer perce nem kapott gólt hivatalos meccsen. Se büntető, se öngól, semmi. Tényleg, álljon már be az ország nagy, virtuális kapujába is!

Az értékelés véget ért!
Papp Eszter eredménye 1 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotÁgi Mama
Az ország vécés nénije. Pontosabban vállalkozó, író, ápoló, eredeti nevén: Pivó Ágnes. Az ország sok pontján üzemelteti luxusillemhelyeit, tapasztalatairól könyvet jelentetett meg, és sok-sok ezer embernek nyújtott már testi, lelki, életvezetési, párkapcsolati elsősegélyt… Pillantsunk végig ezen az országon, és mondjuk ki: igen, ide már Ági Mama kell.

Az értékelés véget ért!
Ági Mama eredménye 1 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotFerge Zsuzsa
Nála jobban senki nem ért ma Magyarországon a szegénységhez: kell-e ennél több indok? Nemcsak a lecsúszás, a felemelkedés kulcsait is ismeri. A kirekesztés és a tolerancia fontos munkaterületei – mindkettő ismerete jól jöhet a politikai élmezőnyben. Több külföldi egyetemen volt vendégtanár – szakdolgozatírás, lábjegyzetelés kérdéseiben megfoghatatlan.

Az értékelés véget ért!
Ferge Zsuzsa eredménye 10 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotErős Antónia
A vezető kereskedelmi televíziós csatorna híradójának arcaként hiteles: neki mindent elhiszünk. Ha rossz hírt kellene bejelenteni, tőle az is jobban esne. A hírolvasáskor megszokott pókerarc jól jönne nemzetközi tárgyalásokon és hazai lobbistákkal szemben, hogy a szakmájában alapkövetelménynek számító pártatlanságról ne is beszéljünk.

Az értékelés véget ért!
Erős Antónia eredménye 1 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotHerczog Mária
Ha nekünk nem, legalább a gyerekeinknek legyen fényes életük! Ki tudná ezt jobban szavatolni a tizenöt éve a gyermekvédelemben dolgozó szakembernél? Hét helyen tudományos (!) főmunkatárs: a figyelemmegosztással nem lenne gondja. Empatikus, józan megszólalásai, megnyugtató orgánuma miatt bátran helyeznénk kezébe a sorsunkat.

Az értékelés véget ért!
Herczog Mária eredménye 10 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotPetschnig Mária Zita
Ért a pénzügyekhez, ami – kell-e mondani – igazi adu ász a poszthoz. A Magyar Tudományos Akadémia tudományos főmunkatársa, a közgazdaság-tudomány kandidátusa (lásd: tudós nő). Zsebre tette már a Magyar Nemzeti Bankot, a Dunaferr Rt.-t az Agrobankot, a Magyarország Kft. meg se kottyan majd neki – csak értsék majd meg a tárgyalófelei, amit elmagyaráz.

Az értékelés véget ért!
Petschnig Mária Zita eredménye 10 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

10 nő, akire rábíznánk az országotPolgár Judit
A sakktörténet legjobb női sakkozója (miért is kell a nőknek külön játszani?). Tizenkét éves kora óta a felnőtt női világranglista 1. helyezettje, de legendás győzelmeket aratott a férfimezőny nagyjai felett is. Több diplomával rendelkezik, több nyelven beszél, magyarul is helyesen ír. Mattot adna a komplett férfidominanciájú magyar politikának.

Az értékelés véget ért!
Polgár Judit eredménye 10 pont
a maximálisan adható 10 pontból.

Kriszta kérdez, az utca embere válaszol:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top