Aktuális

Hétvégén sem lesz strandidő

Akár 17 fokra is lehűlhet az idő, és az esernyőt sem hagyhatjuk otthon. Tegnap ötcentis jég esett Kiskunmajsán, amit le is videóztak.
Hétvégén sem lesz strandidő

A tegnapi felhőszakadás után ma is elázhatunk rendesen és tovább hallgathatjuk a mennydörgéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A zivatarok mellé heves kísérőjelenségeket jósolnak, azaz 80 km/óra feletti széllökéseket és két centinél nagyobb átmérőjű jég is eshet.

Péntek hajnalra viszont elcsendesedik az időjárás, és a hét utolsó munkanapján már nem kell égiháborúra számítanunk. A hőmérséklet délután 24 és 28 fok között alakul, és késő este sem megy 16 fok alá.

Strandidő nem lesz

A hosszú hétvégére felhőket is kapunk a napsütés mellé, és az esernyőt is jobb, ha magunknál tartjuk. Vasárnaptól alakul gorombábban az időjárás, akár 16 fokra is lehűlhet, de az átlag 20-22 fok körül alakul. A Velencei-tó és a Fertő tó 19 fokos, a Balaton csak 17, úgyhogy inkább csak bátorságból lesz érdemes megmártózni bennük.

Durva jégeső

Kisebb tojás méretű jég forrás: baon.hu
Kisebb tojás méretű jég Forrás: baon.hu

Az időjárás tegnap Kiskunmajsán csapott le keményen, ötcentis jégdarabok záporoztak az égből a baon.hu nevű megyei portál híre szerint. „Néhol lapátolni lehetett volna a jeget” – írják, és félő, hogy a Bács-Kiskunt legjobban sújtó tél végi mínuszok most újabb pusztító csapást mértek a gyümölcsösökre. A Kiskun Hírlap videót is készített a jégesőről:

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top