Aktuális

33 kívánság: bajnokok tanították a nevelőszülőknél élő fiút

Hiába szeret gördeszkázni, a kisvárosban, ahol lakik, nincs lehetősége fejlődni Attilának. A Nők Lapja Café olvasója segített a dolgon!
33 kívánság: bajnokok tanították a nevelőszülőknél élő fiút

Még év elején jártunk a 13 éves Németh Attilánál, aki nevelőszüléknél lakik Tiszakécskén.
„Ezek a gyerekek nagyon kemény dolgokon mentek keresztül. Idővel elmondanak mindent – mondja Attila »ideiglenes mamája«, vagyis a nevelőszülője. – Próbálunk megtenni, amit lehet, de több gyereket nevelünk, hát mindnek a kívánságát nem tudjuk teljesíteni.”

Az asszony három saját gyermeke mellett négy fogadottat nevel, Attila közülük a legkisebb. Zárkózott srác, de egy dologban nagyon szárnyal: kedvence a gördeszkázás. Amikor a fotózás kedvéért arra kértük, mutasson pár trükköt, még órákig nem hagyta abba a gyakorlást. Csak hát… ahol ő lakik, ott nincsenek olyan nagy akadálypályák, amilyeneket a tévében lát, márpedig egy bajnoknak muszáj megtanulnia az ugratást és hasonló kunsztokat.

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

Attila levelet írt a Nők Lapja Café 33 kívánság akciójának, amiben azt írta, legnagyobb vágya, hogy eljusson egy igazi gördeszkaparkba. Olvasónk, Kernács Ákos Bulcsú jelentkezett, hogy segítsen, cégének saját, fedett gördeszka- és BMX-parkja van Csepelen.
Elmentek Attiláért és bátyjáért, és egy igazán jó napot szereztek nekik. „Nagyon jól sikerült a dolog, a srácok nagyon élvezték! – meséli Ákos. – Amikor értük mentünk, még elég szótlanok voltak, de aztán sokat beszélgettünk. Kiderült, hogy Attila bátyja görkorcsolyázik, úgyhogy ő is tud majd gyakorolni nálunk.”

Csepelen aztán egész kis buli kerekedett a programból: Magyarország legjobb deszkásai edzettek a fiúkkal. „Mutattak nekik csomó trükköt – mondja Ákos –, aztán rendeltünk pizzát, és végül átmentünk a deszkaboltba, ahol minden van, ami a profi sporthoz kell. A srácok már akkor meg voltak illetődve, amikor megálltunk az üzlet előtt…”

További fotókért kattints a képre.
További fotókért kattints a képre!

– Ilyen jó napom még nem volt sosem! – mondta Attila, pedig akkor még nem is tudta, hogy kap ajándékba egy új deszkát és hozzá pólókat. „Pozitív élmény volt nekik, de nekünk is!” – mondja Ákos, aki kis pályaorientációt is tartott a fiúknak hazafelé. „Attila bátyjának lesz valamennyi pénze abból, ami az állami gondoskodás ideje alatt összegyűlt. Mondta, hogy motort venne belőle, aztán meg azt is mesélte, hogy rendőri pályára készül. Mondtam neki, hogy létezik motoros rendőr szakág, oda kéne jelentkeznie. Nagyon örült az ötletnek!”

A fiúk négy éve élnek nevelőszülőknél. Ákos azt mondja, kivételes az a teljesítmény, amivel a felnőttek összetartják a családot. „A legmélyebb tiszteletem az ilyen szülőknek, akik saját gyerekeik mellett továbbiakat is befogadnak. Az anyuka azt mondja, még szeretne örökbe fogadni, hiszen úgyis férnének még a házban…”

Ákos meghagyta a telefonszámát a fiúknál, ha lesz verseny Pesten, szeretettel várja őket.

Nézd meg azt is, hogyan teljesült a többi kívánság!
Itt mindent elolvashatsz a 33 kívánság akcióról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top