Aktuális

“Fogtam és letöröltem a madárkakit a hátáról!”

Szólsz-e, ha valakinek elkenődött a sminkje, elszakadt a szoknyája, vagy uram bocsá’ lóg valami az orrából? Vagy fordítsuk meg: te örülsz annak, ha valaki figyelmeztet, ha például hatalmas folt virít a fenekeden?

Annak ellenére, hogy mi, csajok gyakran csekkoljuk magunkat az utunkba vetődő tükröződő felületekben, veletek is biztosan előfordult, hogy hazaértetek és a tükörbe nézve csak annyit tudtatok mondani: úristen! Marilyn Manson-os szemfesték, mákszemek a fogaid között. De várhatnak rosszabb meglepetések is a hátsó fertályról…

Madárkakis zsebkendő

„Fogtam és letöröltem a madárkakit a hátáról!”„Győrben ballagtam a sétálóutcán, és egyszer csak látom, hogy megy előttem egy nő kivágott hátú felsőben, és a háta közepén ott folyik egy erősen madárkakinak látszó dolog – meséli a Nők Lapja Cafénak Izabella a nem egészen hétköznapi esetet. – Az anyukám arra tanított, hogy ha valakin ciki dolog van, aminek én sem örülnék magamon, akkor szóljak.” Így esett, hogy a 25 éves lány nem sokat teketóriázott, megállította a szerencsétlenül járt nőt, de mivel ő nem értett egy szót sem magyarul és angolul sem, így Izabella fogott egy zsepit, és hősiesen letörölte a turista hátát. „Megmutattam neki a papír zsebkendőt, és akkor leesett neki, hogy nem vagyok őrült, és valószínű hálálkodott lengyelül, legalábbis így fordítottam magamnak, amit mondott – teszi hozzá nevetve a fiatal lány. – Ja, és azért örültem, hogy nem egy gólya röpült el felette, bár az tuti feltűnik neki is.”

Hajszál, ami szőrszál

Olyan is van, ha valaki segíteni akar, aztán utána szidja magát, bár ne tette volna. Így járt pár évvel ezelőtt Kata, aki azóta inkább nem szól senkinek, szőrszálak ide vagy oda… „Életem egyik legcikibb eseménye volt, annyi biztos. Az egyik kolléganőmmel a buszra várunk, dumálgatunk. Egyszer csak látom, hogy egy hajszál van az arcán és automatikusan, ahogy a szöszöket leszeded valaki pulcsijáról, odanyúltam, hogy leszedjem, és akkor jöttem rá, hogy az nem egy hajszál, hanem hosszú szőrszál, és valójában a kolléganőm arcán lévő szőrt huzigálom.” Kata azt mesélte, gyorsan elkapta a kezét, és természetesen mindketten úgy csináltak, mintha mi sem történt volna.

Popsi mindenkinek

„Fogtam és letöröltem a madárkakit a hátáról!”A klasszikus női félelmek között tuti szerepel az elszakadt ruhadarab parája. Na, Csillának nem kell elmesélni, hogy az milyen, mert a rémálom az ő esetében valósággá vált. „Olyan munkám van, hogy sokat járkálok egyik helyről a másikra, irodából irodába. Ez csak azért mondom, hogy érezzétek át, milyen sok emberrel találkoztam aznap” – kezdi a történetét a 37 éves nő. Csilla egyszerűen nem vette észre, hogy hátul felhasadt a szoknyája, és hogy tetézze a bajt, aznap combfixben volt, így bármerre járt, simán látták a fenekét a szexi fehérneművel együtt. „Amikor a pasimmal beültünk délután egy kávéra, akkor szólt, hogy bébi, valami nem stimmel. Annyira kiakadtam, hogy senki nem szólt, a férfi kollégákat meg ügyfeleket még csak megértem, de hogy a nők sem…”

Vérfolt

Van egy szintén klasszikus félelmünk – amit a férfiak sose fognak átérezni –, hogy azokon a bizonyos napokon foltos lesz a gatyánk, szoknyánk, átázunk. „Jesszusom, csak azt ne!” Panni egy szép napon arra eszmélt a villamoson, hogy egy pasi leszólította, de csak annyit mondott, hogy foltos a szoknyája. „Megkérdeztem, hogy hol, mire a fenekemre mutatott, és akkor látom, hogy az a bizonyos folt micsoda. Én majd elsüllyedtem! Attól, hogy egy pasas szólt, csak még rosszabbul éreztem magam. A legjobb lett volna, ha mondjuk egy kolléganő szól már jó korán, mert a nap végén igazából már mindegy volt…”

Szólni vagy nem szólni?

„Rettentő dühös tudok lenni, ha nem szólnak nekem ilyenkor, ezért próbálok jó példát mutatni. Minden ismerőst és félismerőst figyelmeztetek, ha mondjuk maszatos az arca, vagy beleült valamibe. A helyzethez képest próbálok finom lenni, legutóbb például egy vadidegen lánynak szóltunk, hogy rágóba ült. Lehet, hogy elromlott tőle kicsit a kedve, de még mindig jobb, mintha a háta mögött röhögnének szegényen” – summázza véleményét Szilvi, akivel mi mélyen egyetértünk.

Veletek történt már hasonló? Örültetek volna, ha valaki szól, ha rúzsos a fogatok? Ti figyelmeztettetek már valakit ciki foltok miatt? Osszátok meg egymással és persze velünk is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top