Aktuális

Trópusi időjárásunk lesz a héten

Nyár és ősz: a héten továbbra is szeszélyesen váltakozik a két évszak; napsütés és eső is lesz.

Trópusi időjárásunk lesz a hétenA héten még mindig nem tudjuk igazán, hogy nyár van vagy ősz: a kétféle időjárás fog váltakozni, de az biztos, hogy a nálunk ilyenkor szokásosnál hűvösebb időre kell számítanunk – jelzi előre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagyobb részében naponta több órára is kisüt majd a nap, ezt a kellemes állapotot helyenként gomolyfelhők, záporok, zivatarok szakíthatják meg, olykor az északkeleti szél megerősödik – de így legalább a héten is bátran hódolhatunk az aktuális esőkabát- és  gumicsizmadivatnak (hátha ez vigasztal valakit). A hét végé felé fokozatosan emelkedik a hőmérséklet, a legalacsonyabb nappali hőmérsékletnek 24, legmagasabbnak 31 fok várható.

A szeszélyes időjárásra jellemzően a napsütésben fülledt meleg lehet – ilyenkor a folyadékpótlásra fokozatosan ügyeljünk –, viszont öltözzünk rétegesen, mert az eső hideget hozhat, amire főleg késő este kell számítani, ekkor 18–24 fokos hűvös is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top