Aktuális

800 ezret kap a magyar nyugdíjrekorder

Több mint ötszörösét kapja a havi magyar átlagfizetésnek a nagynyugdíjas.

800 ezret kap a magyar nyugdíjrekorderEgészen pontosan havi 789 870 forintból éldegél egy magyar nyugdíjas, ez a legmagasabb összeg az egész országban – tudta meg a Népszabadság. Mint kiderült, ezt az ismeretlen nagynyugdíjasnak úgy sikerült elérnie, hogy későn ment nyugdíjba, 80 éves kora körül. Így a magyar átlagfizetések több mint ötszörösét kapja meg.

Ennél több sajnos nem derült ki róla, de annyi biztos, hogy nem bányában vagy pékként dolgozhatott, hanem magasabb beosztásban. (Most pedig talán valamelyik budai villában él saját ápolóval és személyzettel, és reméljük, hogy jótékonykodik is.)

Átlagon felül

A hazai nettó átlagfizetés most 145 187 forint, és ennél nem kevés nyugdíjas kap többet. Majdnem kétszázezren vannak, akiket havi 184 ezer forinttal becsül meg az állam. Valószínűleg közöttük is sokan dolgoztak jóval tovább azután is, hogy elérték a korhatárt. Az átlagos nyugdíjas viszont ennél jóval kevesebbet, havi 99 ezer forintot kap. A mostani fiatalok azonban már inkább csak a saját megtakarításaikban bízhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top